Craiova: Casa de Pensii, sub atacul vârstnicilor. Zeci de pensionari se luptă pentru biletele la băi refuzate de alţi bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarii stau de trei zile la coadă pentru biletele de tratament
Pensionarii stau de trei zile la coadă pentru biletele de tratament

Pensionarii care vor să plece în staţiune pe 8 iulie s-au aşezat încă de vineri la coadă în faţa Casei de Pensii Dolj. Cele aproape 30 de bilete au fost distribuite astăzi de funcţionari cu ajutorul firmei de pază.

Zeci de pensionari care vor să plece într-o staţiune la tratament s-au aşezat încă de vineri dimineaţă la coadă pentru a fi siguri că prind unul dintre puţinele bilete refuzate de alţi bătrâni. Înarmaţi cu scăunele, pături şi haine mai groase, pensionarii s-au trecut pe lista oficială a „maratonului” şi au aşteptat cuminţi în faţa instituţiei. „Am venit de vineri şi tot nu sunt sigură că o să prind un bilet, pentru că suntem foarte mulţi. Eu sunt din Craiova şi nu mi-a fost greu să stau, dar sunt aici oameni veniţi de la ţară. Ar trebui să schimbe cumva organizarea, să nu ne mai batem pentru biletele astea”, a declarat duminică Elisabeta Şchiopu, pensionară din Bănie. Biletele refuzate la băi, cu plecare pe data de 8 iulie, sunt disponibile în staţiunile Amara, Bala, Buziaş, Covasna, Căciulata, Călimăneşti, Govora, Herculane, Moneasa, Olăneşti, Saturn, Sovata şi Tuşnad. Duminică la prânz, pe lista de aşteptare erau trecute deja peste 60 de persoane. „Eu am venit tocmai de la Dioşti şi am apucat să vin târziu. Nu ştiu dacă mai apuc şi mi-e ciudă pentru că şi luna trecută am stat la rând pentru bilete refuzate şi tot nu am luat”, ne-a spus şi Gheorghiţa Voicu.

Biletele, distribuite sub pază

Conducerea Casei de Pensii se aşteaptă la represalii dure din partea pensionarilor, având în vedere că, spre deosebire de luna trecută, când au fost disponibile 100 de bilete, în această lună nu se vor vinde decât 30. „Ei încearcă să pună presiune, însă noi le-am spună să vină luni, pentru că atunci se deschid ghişeele. Ar trebui să vină luni pentru că şi atunci se pot aşeza la coadă şi nu ar mai fi nevoiţi să aştepte atât. Acum fac liste, luni dimineaţă se trezesc că vin alţii şi se vor certa între ei. E şi o perioadă extrem de solicitată. Am apelat şi la serviciile unei firme de pază pentru a putea face faţă situaţiei”, a precizat Anca Giugea, director adjunct în cadrul Casei Judeţene de Pensii Dolj. Cei care vor să plece la băi vor trebui să prezinte la ghişeu numărul cererii de înregistrare pentru biletul de tratament, cuponul de pensie pe luna iunie în original, buletinul sau cartea de identitate, precum şi biletul de trimitere pentru serviciile medicale în original şi copie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite