Craiova: Carne cu porţia pe masa de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comercianţii de carne povestesc că oltenii cumpără acum câte un kilogram două de carne de porc, numai cât să pună pe masă de Sărbători.

Oltenii susţin că din păcate asta este realitatea, iar de la lună la lună au început să se descurce mai greu. Abia dacă mai reuşesc să îşi achite toate datoriile pe care le au. „Anul acesta am renunţat la brad că este foarte scump şi am cumpărat două kilograme de carne de porc. Preţurile mi se par mari , ţinând cont care este situaţia în momentul de faţă. Trebuie să îi înţelegem şi pe comercianţi, ei din asta trăiesc. Pentru Crăciun am de cheltuit 150 de lei. Suntem trei persoane la masă, sper să îmi ajungă banii“, a declarat Maria Cristea.

Comercianţii de carne au lăsat la preţ

Vânzătorii din piaţa Centrală susţin că anul acesta un kilogram de carne de porc este mai ieftin cu 1,2 procente din cauza crizei. „Chiar dacă am lăsat la preţ,  nimeni nu mai cumpără în cantităţi mari. În patru ore, nu ştiu dacă am vândut 30 de kilograme de carne. Practic, noi din asta trăim, avem afacerea aceasta din 1990“, a precizat Cristian  Postelnicu.
 
Oamenii mai spun însă că sărbătorile sunt prilej de bucurie pentru fiecare şi că nu există persoană care să nu pună ceva pe masă. „Sunt convins că fiecare dintre noi a cumpărat măcar un cozonac sau un kilogram de carne, oricât de puţini bani ar avea. Asta este, trebuie să ne descurcăm cum putem. Noi o să avem mai multe persoane invitate la masă de Crăciun aşa că am cheltuit mai mulţi bani. În fiecare an aşa a fost, însă se resimte criza la fiecare dintre noi“, a declarat Valetin Bulugean.

Un kilogram de carne în Piaţa Centrală costă între 17 lei şi 20 lei. Unii oltenii au mai declarat că ei preferă puiul sau curcanul care are un preţ mult mai mic şi care este mai slab în grăsime. „Eu caut un curcan la patru, cinci kilograme. An de an, asta punem pe masă“, a susţinut Constantin Mărculescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite