Craiova: Cetatea Banilor, capitala carderilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Beizadele sau controversaţi oameni de afaceri, marii falsifi catori de carduri din Craiova au dat tunuri de milioane de euro în ţară şi în străinătate.

Controversatul om de afaceri Samir Sprânceană, Ion Roşianu, fratele cunoscutului interlop Roşianu şi Dragoş Tiugan, fiu de doctor şi frate de magistrate sunt cercetaţi pentru falsificare de carduri. Samir şi Tiugan au cerut astăzi să fie eliberaţi sub control judiciar, însă în cazul lui Tiugan procurorii DIICOT au făcut recurs nemulţumiţi că acesta nu a fost arestat.

A prejudiciat statul cu 1.000 de miliarde lei vechi

Primul care a ieşit din sala de judecată cu cătuşele la mâini a  fost Samir Sprânceană. Controversatul om de afaceri a fost reţinut la Timişoara pe data de 2 iunie, chiar în timp ce încerca să fugă din ţară. Procurorii DIICOT Craiova au descins la locuinţa acestuia de unde au ridicat mai multe carduri false şi un laptop pe care s-au găsit informaţii incriminatorii la adresa bărbatului. Samir a declarat în faţa judecătorilor, însă că este nevinovat şi a cerut să fie eliberat sub control judiciar. În 2006 Samir Sprânceană a mai fost cercetat pentru returnări ilegale de TVA. A prejudicait statul cu 1000 de miliarde de lei vechi.

Dragoş Tiugan, fiu de doctor şi frate de judecător, acuzat că ar conduce o bandă ce acţionează în Europa.



Tiugan, şeful unei bande de falsificatori de carduri


Dragoş Tiugan  fost reţinut pentru 24 de ore pe data de 27 mai de procurorii DIICOT şi este acuzat tot de falsificarea de carduri, iar toţi membrii grupului infracţional 11 la număr au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 d eore. Tribunalul Dolj a decis, însă CA Tiugan şi un alt bărbat să fie cercetaţi în stare de libertate. Împotriva lui Dragoş nu au fost au fost adunate suficiente probe pentru a putea fi reţinut. Procurorii DIICOT Craiova au făcut recurs la Curtea de Apel din Craiova şi au cerut ca şi băiatului doctorului să fie arestat. Tiugan a mai fost cercetat şi în 2004 pentru aceaşi infracţiune, însă a scăpat basma curată.      

Ion Roşianu a făcut sute de mii de euro din clonare de carduri

Fratele cunoscutului interlop a fost filat de poliţişti de câteva luni bune. A fost prins în centrul oraşului împreună cu un alt tânăr pe data de 20 mai şi dus imediat la audieri. Procurorii au găsit asupra lui Florin Ionuţ Ghiţă de 22 de ani, 100 de carduri false. Tânărul a primit imediat mandat de arestare pentru 29 de zile, însă Ion Roşianu a fost lăsat în libertate. Şi de această dată procurorii au făcut recurs , iar la şase zile şi acesta a fost arestat. Astăzi a cerut magistraţilor să fie eliberat sub control judiciar. Roşianu a spus că nu ştia că amicul lui se ocupa cu falsificarea de carduri şi că este nevinovat.

image

Iustin Covei, fiu de judecător şi nepot de procuror, se află în arest din toamna anului trecut.

image

Tiugan, pe urmele lui Covei


Un alt caz care a făcut mare vâlvă în Craiova a fost cel al lui Iustin Covei. Beizadeaua Craioveai a fost reţinută pe data de 18 septembrie 2009 chiar din locuinţa bunicilor. Procurorii au stabilit că fiul judecătorului Covei , împreună cu alte  persoane au reuşit să sustragă sume mari de bani cu carduri false. Covei a fost filmat chiar când scotea bani de la un bancomat din Bucureşti aflată chiar lângă sediul de poliţie.  

   

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite