Craiova: Camelia Ebîncă deţine secretul celor mai gustoase prăjituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Olteanca pune mare preţ pe modul în care ornamentează prajiturile.
Craiova: Olteanca pune mare preţ pe modul în care ornamentează prajiturile.

A ajuns în Oltenia în anul 1987. A fost nevoită să plece de acasă din Alba Iulia pentru a-şi urma soţul, care a fost transferat ca pilot în Craiova. Recunoaşte că la început nu a fost totul aşa cum şi-a dorit, dar cu trecerea anilor şi-a dat seama că aici este casa ei.

 De mică a vrut să îşi împlinească visul şi să ajungă un bun cofetar, care să fie respectat şi apreciat de toată lumea. „Îmi aduc şi acum aminte cum am încercat la vârsta de 11 ani să fac o prăjitură cu foietaj. Nu mi-a ieşit şi a trebuit să o arunc la gunoi. Am fost foarte dezamăgită, însă cu timpul am văzut că prăjiturile şi torturile făcute de mine încântau ochiul prietenilor şi familiei“, a povestit specialista în cofetărie.


Reţetele ardeleneşti pe placul oltenilor


În momentul când a plecat de acasă Emilia nu s-a putut despărţi de reţetele de la mama acasă. S-a bucurat mult să vadă că oltenii sunt gurmanzi şi au devenit dependeţi de prăjiturile ardeleneşti. „Am peste 100 de reţete pe care le păstrez cu  sfinţenie. Toate prăjiturile ardeleneşti au un gust aparte, sunt mai aromate şi mai gustoase. De fiecare dată când mă duc acasă, mai învăţ ceva nou, după care experimentez la cofetăria la care lucrez“, a povestit Emilia Ebîncă.


Renumită pentru torturile cu cremă de vanilie


Prietenii şi rudele apelează tot mai des la serviciile cofetarului renumit. Femeia povesteşte că are comenzi de la apropiaţi săptămână de săptămână. Fiecare vrea ceva special şi cu o cremă delicioasă. „Secretul meu nu îl pot dezvălui nimănui. Este la fel ca orice mâncare, putem pune aceleaşi ingredient, dar gustul diferă în totalitate“, a mai povestit cofetarul. Experta în prăjituri a mmai precizat că este mândră că a dat nume mai multor prăjituri făcute chiar de mâna ei. „ Michael Jackson, Madonna sau Petre Roman sunt prăjituri inventate de mine. Mă gândesc să fac ceva deosebit, însă las surpriza pentru la anul. Pot spune că ideile noi şi ieşite din comun prind cel mai bine. Oamenii vor să încerce şi ceva nou, dar mai ales care are un aspect aparte“, a adăugat Emilia Ebîncă. Spune că este mulţumită cu ce are. Recunoaşte că nu a renuţat la ideea de a-şi deschidă o cofetărie pe viitor, însă vrea ca locul respectiv să fie unul special, unde oamenii să vină cu drag şi să guste ceva deosebit. Emilia Ebîncă vrea ca investiţia să fie făcută exact ca la Paris, dar cu prăjituri ardeleneşti şi olteneşti.   

profil:
Data naşterii

14 ianuarie 1968, Alba Iulia.
Studii
Liceul Industrial din Alba Iulia, cursuri de patiser-cofetar.
Starea civilă
Căsătorită, are doi băieţi.

Citeşte despre surprizele pe care experta în prăjituri le pregăteşte craiovenilor în .

image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite