Craiova: Bulevardele Băniei, reparate pe banii UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria vrea să obţină peste 160 de milioane de lei, fonduri europene, pentru reabilitarea a nouă artere. Pentru străzile Tineretului, Olteniei, Amaradia, Brestei, Pelendava şi Râului deja au fost depuse proiecte, urmând şi arterele Bariera Vâlcii, Toamnei şi Caracal să primească finanţare.

Municipalitatea craioveană are planuri mari în ceea ce priveşte infrastructura oraşului. Nouă străzi tranzitate zilnic de mii de maşini ar putea intra în reabilitare de anul acesta. Primele şase artere pentru care primăria a depus proiecte în vederea obţinerii de finanţare europeană sunt Tineretului, Olteniei, Amaradia, Brestei, Pelendava şi Râului. Pentru respectivele străzi, edilii deja au depus documentaţia, proiectele fiind incluse în Planul Integrat de Dezvoltare. Valoarea totală necesară modernizării este de aproximativ 80 de milioane de lei. Potrivit viceprimarului Mărinică Dincă, municipalitatea va depune un proiect pentru reabilitarea altor trei străzi-problemă ale Băniei. „Este vorba de Caracal, Bariera Vâlcii şi Toamnei“, a declarat edilul.


Artere lăsate în paragină


Pentru reabilitarea acestora primăria va primi aproximativ 90 de milioane de lei de la Uniunea Europeană, partea de cofinanţare a proiectului fiind de doar doi la sută. Cu excepţia străzii Toamnei, toate celelate opt sunt unele dintre cele mai circulate artere din oraş. Asfaltul de pe carosabil se află într-o stare foarte proastă, gropile regăsindu-se din metru în metru pe porţiunile de drum. Majoritatea nu au mai fost reabilitate de ani buni, de-a lungul timpul beneficiind doar de câteva cârpeli. „Ar fi şi cazul să mai asfalteze. La noi, pe strada Caracal, asfaltul a ajuns să fie în valuri. Rişti să îţi strici maşina“, a declarat un locatar din zonă.

Buget fără asfalt nou


Planul de investiţii al primăriei din bugetul propriu nu include importante reabilitări de străzi. În afară de sumele alocate pentru reabilitarea mai multor artere din Brestei, Bucovăţ şi Catargiu, precum şi a străzilor Împăratul Traian şi Constantin Brâncuşi, municipalitatea nu a cuprins alte investiţii de asfaltare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite