Craiova: Cele mai importante bulevarde ale Băniei, modernizate pe banii UE. Află ce străzi vor fi asfaltate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru străzile Tineretului, Olteniei, Amaradia, Brestei, Pelendava şi Râului deja au fost depuse proiecte, urmând şi arterele Bariera Vâlcii, Toamnei şi Caracal să primească finanţare.

Nouă străzi tranzitate zilnic de mii de maşini ar putea intra în reabilitare anul acesta. Primele şase artere pentru care primăria a depus proiecte în vederea obţinerii de finanţare europeană sunt Tineretului, Olteniei, Amaradia, Brestei, Pelendava şi Râului. Pentru respectivele artere edilii deja au depus documentaţia, proiectele fiind incluse în Planul Integrat de Dezvoltare. Valoarea totală necesară modernizării străzilor este de aproximativ 80 de milioane de lei.

Potrivit viceprimarul Mărinică Dincă, municipalitatea va depune un proiect pentru reabilitarea altor trei străzi problemă ale Băniei. „Este vorba de Caracal, Bariera Vâlcii şi Toamnei“, a declarat edilul.

Lăsate în paragină

Pentru reabilitarea acestora primăria va primi aproximativ 90 de milioane de lei de la Uniunea Europeană, partea de cofinanţare a proiectului fiind de doar doi la sută. Cu excepţia străzii Toamnei, arterele sunt unele dintre cele mai circulate din oraş. Asfaltul de pe carosabil se află într-o stare foarte proastă, gropile regăsindu-se din metru în metru pe anumite porţiuni. Majoritatea nu au mai fost reabilitate de ani buni, de-a lungul timpul beneficiind doar de câteva cârpeli. „Ar fi şi cazul să facă ceva. La noi, pe strada Caracal, asfaltul a ajuns să fie valuri. Rişti să-ţi strici maşina“, a declarat un locatar din zonă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite