Craiova: Bugetele mici din spitale i-au lăsat pe directori fără mobile de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorii de la Spitalul Muncipal folosesc în scopuri de serviciu telefoanele personale. Conducerea unităţii spune că nu-şi permite să plătească abonamente din cauza bugetului mic şi că nici nu are de gând să cumpere mobile pe care să le plătească din banii asiguraţilor.

Reprezentanţii Spitalului Muncipal Filantropia ne-au spus în această dimineaţă că nu mai au telefoane mobile de serviciu şi că toate convorbirile în scopuri profesionale le fac de pe telefonul personal. “Am telefonul meu, vorbesc de pe el atunci când am treburi. Nu sunt bani să mai plătim telefoane de serviciu şi nici pe viitor nu ne gândim să cumpărăm, pentru că în niciun caz nu ne permitem”, ne-a spus azi dimineaţă doctorul George Bogdan Ungureanu (foto jos), managerul unităţii spitaliceşti.

image


În schimb, la Spitalul CFR directorii şi mai mulţi şefi de secţii şi-au păstrat telefoanele mobile, dar li s-a redus durata conversaţiilor. Din cele 50 de mobile, câte erau în spital în urmă cu doi ani, în prezent au rămas 18 aparate. Mai mult, dacă anii trecuţi şefii de secţie aveau liber să vorbească zeci de minute, pe un abonament lunar care ajungea la 6.000 de lei, acum abonademntul li s-a redus la 4.000 de lei. În schimb, la Spitalul CFR s-au desfiinţat telefoanele fixe.  Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă au găsit o soluţie de salvare, pentru că au negociat cu o firmă de telefonie mobilă abonamente mai mici, putând să vorbească de 50 de lei. “Am încheiat contracte pentru aceeaşi durată de conversaţie, însă am reuşit să obţinem sume mai mici pentru abonamente şi astfel să facem economie cu 15%”, ne-a spus conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul spitalului.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite