Craiova: Bugetari prinşi cu mâna în banii săracilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii primăriei sunt cercetaţi pentru fals în documente
Angajaţii primăriei sunt cercetaţi pentru fals în documente

Trei angajaţi din cadrul Primăriei Sadova sunt cercetaţi în libertate pentru fals în documente.Oamenii legii au ridicat ieri din sediul primăriei mai multe documente pe care le-au dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

alariaţii instituţiei sunt acuzaţi că au întocmit mai multe dosare false pe numele unor localnici şi, timp de câteva luni, au ridicat bani în numele acestora, fără ca „beneficiarii“ să ştie. Adevărul a ieşit la iveală după ce o echipă de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj a efectuat un control şi a stabilit că 40 la sută dintre cei care primeau ajutor social nu aveau acest drept, deoarece dosarele lor erau incomplete. „Au avut loc trei percheziţii în comuna doljeană Sadova. De la faţa locului au fost ridicate documente, iar mai multe persoane au fost audiate. Putem spune că este vorba de un dosar complex. Trei persoane sunt acuzate de fals în documente. Deocamdată ancheta este în desfăşurare“, a spus Crenguţa Leonte, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Şomerii de lux beneficiază de ajutor de la stat

image

Vasile Jianu, primarul comunei Sadova, a declarat că va face publice numele celor trei angajaţi ai instituţiei după ce va sta de vorbă cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa. „Deocamdată nu am nimic să vă spun. Vă rog să mă sunaţi peste câteva ore, trebuie să vorbesc şi eu cu cineva şi după aceea vă voi da toate informaţiile necesare“, a spus edilul.

Vasile Jianu, primarul comunei Sadova

image

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova trebuie să stabilească acum câţi bani au încasat fraudulos cei trei angajaţi ai Primăriei Sadova. Aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate, iar la primele audieri şi-au susţinut nevinovaţia. De cum pui piciorul în comuna Sadova, eşti întâmpinat de case cu etaj în care, culmea, locuiesc chiar beneficiarii ajutorului social. Şomeri în acte, proprietarii vilelor trăiesc din banii primiţi de la stat.


În urmă cu aproximativ două luni, localnicii care chiar îndeplinesc condiţiile stipulate în Legea 416/2001 şi au drept să primească ajutor social au încercat să meargă în audienţă la primar. Din păcate însă, nici Vasile Jianu, nici vreun alt reprezentant al insitituţiei nu a ieşit să discute cu ei, iar oamenii s-au întors la casele lor aşa cum au venit.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite