Bolnavii operaţi la un spital din Craiova fac duş cu apă rece: "Omul nu se mai spală ca pe vremuri, pentru numele lui Dumnezeu!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pacienţii operaţi la Spitalul CFR din Craiova se spală cu apă rece, după ce s-a stricat centrala pentru apă caldă. Bolnavii şi reprezentanţii doctorilor sunt revoltaţi de situaţie.

Problemele la centrala termică au apărut în luna februarie, când o piesă s-a defectat. Reparaţia ar fi costat 25.000 de lei, dar nu a fost făcută din lipsă de fonduri. În locul acesteia, conducerea spitalului a achiziţionat 12 boilere, dintre care doar trei sunt folosite pentru duşurile bolnavilor. Celelalte sunt amplasate la spălătorie, bucătărie şi la cele două camere de gardă.

VIDEO EXCLUSIV: Vezi în ce condiţii groaznice fac duş bolnavii internaţi la un spital din Craiova


„Este chiar periculos“


Angajaţii spitalului sunt foarte necăjiţi din această cauză. „Nu e apă caldă, într-adevăr. Sigur că nu e bine, este clar că nu-mi convine. Sunt foarte supărată. Chiar azi-dimineaţă am deschis robinetul şi nu era apă caldă, dar situaţia aceasta e de mult. Este chiar periculos“, a declarat asistent medical Puşa Scăiceanu, care este şi lider de sindicat al unităţii medicale. Secţiile cele mai afectate sunt cele de Chirurgie şi Anestezie şi Terapie Intensivă. Aici, însoţitorii bolnavilor sunt nevoiţi să străbată holurile pentru a ajunge la cele câteva boilere pe care le deţine spitalul, ca să ia apă caldă cu oala şi să-i spele pe suferinzi. Pacienţii cu care am stat de vorbă au fost revoltaţi că plătesc asigurări şi că nu beneficiază de condiţii minime. „Nu se poate aşa ceva, de ce mai aruncăm banii la asigurări? Ţi-e şi frică să stai în spital, că te alegi cu alte infecţii“, ne-a spus Ion V., bolnav.


„E inadmisibil“


Reprezentanţii doctorilor din judeţul Dolj spun că nu este posibil ca bolnavii şi angajaţii dintr-un spital să se spele cu apă rece. „E inadmisibil, absolut anormal. Medicul îşi pune la dispoziţie cunoştinţele, trebuie să i se asigure resursele să-şi facă meseria. De exemplu, într-o secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă un doctor, fără apă caldă, nu-şi mai curăţă bine pacienţii în stare gravă, care au nevoie în permanenţă de aşa ceva“, a declarat medicul Doru Dobrescu, vicepreşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), filiala Dolj.

"Omul nu se mai spală ca pe vremuri"

Conducerea filialei din Dolj a Colegiul Medicilor din România este revoltată de această problemă. „Într-un spital trebuie să se asigure apa caldă, pentru numele lui Dumnezeu! Omul nu se mai spală ca pe vremuri. Apa caldă, cea rece şi săpunul sunt elemente de bază ale civilizaţiei”, a declarat medicul Dobrescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite