Craiova: Bolnavii electorali, în atenţia poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doljenii au abuzat de urna mobilă la primul tur al prezidenţialelor
Doljenii au abuzat de urna mobilă la primul tur al prezidenţialelor

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a cerut preşedinţilor de secţii de votare să solicite sprijinul poliţiştilor dacă au suspiciuni în privinţa persoanelor care vor să voteze la urna mobilă.

Potrivit acestuia, o parte din preşedinţii secţiilor de votare s-au plâns de mai multe nereguli în utilizarea urnei mobile. „Preşedinţii secţiilor de votare ne-au adus la cunoştinţă următoarele fapte: s-au depus cereri pentru urna specială denumită urna mobilă, iar în mai multe secţii de votare, la deplasarea la domiciliul solicitanţilor cei care însoţeau urna mobilă au constatat că multe persoane netransportabile nu erau acasă. La alte secţii, după ce solicitantul a votat la domiciliu în urna mobilă, s-a prezentat după o perioadă de timp la sediul secţiei de votare să-şi exprime votul. La alte secţii, solicitanţii care depuseseră cereri să voteze la domiciliu că sunt netransportabili, s-au prezentat din proprie iniţiativă, neştiind că depuseseră cereri”, a spus prefectul.

Înaltul funcţionar public a precizat că în niciunul dintre aceste cazuri, despre care a spus că sunt „câteva zeci”, nu s-au dispus măsuri. „Am recomandat ca la turul al doilea, în momentul în care constată astfel de probleme, să solicite sprijinul organelor de pază”,a mai spus Georgescu.

La primul tur al alegerilor prezidenţiale au votat prin urna mobilă 2112 doljeni care au prezentat acte medicale din care rezulta că nu se pot deplasa la secţii. Cele mai multe voturi la urna mobilă s-au înregistrat în comunele Mârşani (145), Pleniţa (122), Călăraşi (106) şi Ghidici (90).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite