Craiova: Bolnavii de tuberculoză şi-au primit astăzi tratamentul, după o săptămână de chin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bolnavii de TBC internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” şi-au primit astăzi tratamentul, după o săptămână în care dispensarul s-a confruntat cu o criză de antibiotice.

Doctorii spun că săptămâna a fost grea, atât pentru bolnavi cât şi pentru cadrele medicale care au fost nevoite să le explice pacienţilor că din dispensar lipsesc antibiotice. “Bolnavii au avut de suferit, însă problemele s-au rezolvat. Luni am încheiat contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a declarat medicul Cornel Miu, coordonatorul judeţean pe Programul Naţional de Tuberculoză.

"Nu mai ştiam ce să fac"

Bolnavii au răsuflat uşuraţi azi dimineaţă, când doctorii le-au adus tabletele. Printre aceştia este Ionuţ Fănel, un tânăr de 20 de ani diagnosticat cu TBC şi anemie severă. Familia acestuia era astăzi bucuroasă că tot chinul lor a luat sfârşit. "Nu mai ştiam ce să fac. Slavă Domnului că sunt pastile, măcar să fie aşa şi de-acum înainte. Pacienţii să aibă ce merită, de-aia plătesc asigurările!", ne-a spus, în urmă cu câteva minute, Sabie Fănel, unchiul tânărului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite