Bolnavii de tuberculoză din Craiova sunt plimbaţi printre spitale pentru o radiografie. La Spitalul de Boli Infecţioase s-au terminat filmele din laborator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase ne-au spus astăzi că îşi trimit pacienţii diagnosticaţi cu tuberculoză să îşi facă radiografiile la alte spitale din oraş. De o lună, Laboratorul de Radiologie nu mai are filme pentru radiografiile bolnavilor de TBC.

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” ne-au spus astăzi că filmele s-au terminat în urmă cu o lună. „Este vorba de pacienţii internaţi, diagnosticaţi cu tuberculoză. Viaţa lor nu este în pericol, actul medical nu este însă afectat cu nimic. Chiar dacă nu am avut filme, imaginea radiologică am citit-o pe monitorul aparatului, însă într-adevăr este de dorit să putem avea filmul la foaia de observaţie. În această situaţie eu, spre exemplu, am mai trimis pacienţi să-şi facă radiografiile la Spitalul Nr.1”, ne-a spus în această dimineaţă medicul Cornel Miu, din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase, care este şi coordonatorul judeţean pe Programul Naţional de Tuberculoză. Potrivit doctorului Miu, licitaţiile pentru aprovizionarea laboratorului cu aceste filme au fost încheiate. „Filmele vor ajunge la spital în perioada următoare, depinde de cât timp vor dura aceste licitaţii, nu depinde de noi”, a adăugat specialistul.

Coordonatorul programului de tuberculoză de la Spitalul de Boli Infecţioase, despre moartea suspectă a unui tânăr: "Pentru mine, acest caz este o enigmă!"


La serviciu, în ziua liberă


Medicul Cornel Miu spune că, dacă se întâmplă ca la sfârşit de săptămână să aibă nevoie de o radiografie, este nevoit să cheme radiologul la serviciu în ziua liberă. „În week-end este închisă Radiologia, se mai întâmplă să chemăm radiologul de acasă. Într-adevăr, este de dorit să nu ne confruntăm cu această situaţie, ca în spitale să avem condiţii ca în străinătate”, a încheiat medicul.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite