Bolnavii de cancer din Oltenia, trataţi după noroc. Centrul Regional de Transfuzii Sangvine are trombocite pentru câţiva suferinzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, bolnavii de cancer din Oltenia primesc pe sărite trombocite din cauză că la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine ajung foarte puţini donatori.

Bolnavii de cancer se plâng că starea li se înrăutăţeşte pe zi ce trece, din cauză că nu au mai primit trombocite de la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Craiova. "O să mă duc la spital la Bucureşti, poate acolo or să aibă trombocite. Dacă stau aici şi aştept, risc să mor în spital", ne-a spus în această dimineaţă Vasile G., bolnav de leucemie. Conducerea CRTS Craiova spune că lipsurile apar din cauza numărului mic de donatori. "Pentru unele grupe de sânge avem trombocite, pentru altele nu. Sunt foarte puţini donatori", a declarat în urmă cu câteva minute medicul Sevastiana Bran, directorul CRTS.

Transfuziile cu trombocite, vitale

Trombocitele sunt celule ale sangelui care au rolul important de a produce coagularea (închegarea) sângelui. În caz de hemoragie, prin leziuni ale vaselor sanguine, trombocitele se adună în grămezi şi contribuie la oprirea sângerării. Anumite tipuri de cancer, cum ar fi leucemia, pot produce cantităti mici de trombocite, transfuziile fiind vitale.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla care sunt condiţiile de donare pentru trombocite şi cât de repede poate fi rezolvată această problemă în Oltenia. Tot de pe craiova.adevarul.ro aflaţi cum supravieţuiesc bolnavii fără aceste celule şi cum încearcă doctorii să îi trateze pe pacienţi cu toate lipsurile cu care se confruntă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite