Bolnavii de cancer din Craiova vor avea mâine morfină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova vor primi mâine morfină.
Bolnavii de cancer de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova vor primi mâine morfină.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova a demarat proceduri de achiziţie în regim de urgenţă a medicaţiei pentru bolnavii de cancer. Pacienţii vor primi mâine morfină.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova spune că problema tratamentului pentru bolnavii de cancer va fi rezolvată în cursul zilei de mâine. "Au fost demarate proceduri de achiziţie de urgenţă pentru fiole şi tablete de morfină. Mâine va ajunge la spital morfina, bolnavii vor avea mâine morfină care va ajunge până se va încheia licitaţia, adică pentru două luni", a declarat pentru Adevărul conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul Spitalului Nr. 1 din Craiova. Managerul a spus că şi lipsa unor citostatice de la cel mai mare spital din Oltenia va fi remediată şi a explicat că această situaţie a fost generată de firmele care nu au anunţat că nu vor mai distribui medicaţie. "Avem comandă pentru 5-Fluorouracil, în cursul acestei luni se va rezolva şi această situaţie. Firmele de medicamente nu au trimis negaţie înainte, ca să ştim că nu vor mai da medicamente, şi de aceea a fost creată această situaţie. Trebuie să fie trimisă o negaţie înainte", a adăugat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.

Bolnavii de cancer de la cel mai mare spital din Oltenia s-au confruntat cu mari probleme în această perioadă. Medicii oncologi nu au mai avut pe stoc să le administreze tablete şi fiole de morfină, cât şi o serie de citostatice.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite