Craiova: Bogdan Stanache, un informatician cu succes în afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan conduce un business unic în Bănie. Are doar 25 de ani, dar discută de la egal la egal cu oamenii de afaceri din străinătate interesaţi de promovarea pe web.

S-a născut în Hunedoara, dar se consideră oltean get-beget, de la un an el trăind în Cetatea Banilor.

Bogdan a fost întotdeauna un tip pragmatic şi a încercat să realizeze ceva palpabil. A început cu fotbalul, însă după patru ani a fost nevoit să renunţe. „Am evoluat la juniorii Universităţii Craiova de la 8 la 12 ani. Treptat, părinţii m-au îndepărtat de pasiunea mea, dorind să învăţ mai mult. Din cauza faptului că nu studiam destul, am fost nevoit să renunţ la fotbal“, îşi aminteşte Bogdan Stanache. După aceea a descoprit pasiunea pentru muzică şi a cântat timp de doi ani la pian. „Mi-a plăcut să cânt, însă am descoperit că a fost mai mult un hobby. Am făcut ore în particular şi nu m-am gândit să merg mai departe pe această latură“, mai spune tânărul.

image

În clasa a V-a s-a îndrăgostit de calculator, dar nu visa că acest domeniu va ajunge sursa lui de venit. „M-am ataşat foarte mult de informatică încă de la început. Am spus mereu că profesoara Petrescu mi-a pus pentru prima dată tastatura în braţe. În liceu am aprofundat cunoştinţele despre informatică la Liceul Odobleja“, recunoaşte Bogdan.

La 19 ani a plecat în Danemarca

În timpul facultăţii a început cu adevărat aventura tânărului afacerist. A intrat la Facultatea de Automatică şi după trei ani a renunţat, plecând cu un contract de muncă în Danemarca. „Situaţia financiară a familiei era grea şi am fost nevoit să plec să muncesc în străinătate. La început am muncit ca freelencer, iar de la 19 ani am lucrat la o companie importantă din Danemarca. A fost foarte greu să mă descurc singur la o vârstă aşa fragedă“, rememorează cel care a deschis „Piaţa de site-uri“ în Craiova.

image

Din acel moment a început ascensiunea sa şi a reuşit să îşi deschidă propria firmă. „Totul a venit de la sine. Am început să capăt experienţă şi, la 20 de ani, am deschis prima firmă împreună cu un prieten. Treptat, am progresat şi am ajuns să avem şapte angajaţi. Începutul a fost greu, dar a meritat“, subliniază Bogdan Stanache.

El a început să negocieze cu diverşi oameni de faceri din străinătate şi şi-a deschis chiar o firmă în Londra: „Din păcate, nu am putut să o ţin decât un an de zile pentru că noul primar care fusese ales a majorat destul de mult taxele. Totuşi, în acea perioadă am câştigat destul de mult ca imagine“. Bogdan s-a specializat pe clienţii externi şi vrea să dezvolte cât mai mult municipiul Craiova din punct de vedere informatic.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite