Craiova: Bogdan Pâncu coordonează schimbul de mâine al Ştiinţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Pâncu are sufletul alb-albastru
Bogdan Pâncu are sufletul alb-albastru

A jucat fotbal la juniorii Universităţii, a fost arbitru asistent în campionatul judeţean, iar acum este observator FRF şi director la Centrul de Copii şi Juniori al „U“ Craiova.

A fost coleg de generaţie la juniori cu Sava, Iordache, Tibi Lung sau Vrăjitoarea, jucători care au câştigat campionatul de tineret cu Universitatea Craiova. Nu a ajuns să facă performanţă, dar nici nu a ieşit din fenomen. Bogdan Pâncu s-a orientat spre campionatul judeţean, jucând la Dinamo Elpreco Craiova, iar apoi la Constructorul (Divizia C), agăţând ghetele în cui în 1999. De cinci ani însă era şi arbitru, meserie pe care a urmat-o până în 2005. „De arbitraj m-am apucat în 1994, tot din pasiune pentru fotbal. Mi-a plăcut să rămân în fenomen şi să împart dreptate pe teren“, povesteşte Bogdan, care a fost arbitru asistent în liga judeţeană.

Din arbitru a devenit observator, mai întâi pe plan local, iar de anul trecut la Liga a III-a şi a II-a, delegat din partea FRF. „Este diferenţă mare de valoare, de mentalitate, dar şi de organizare. Pentru ca astfel de meciuri să aibă loc, trebui să te asiguri că sunt îndeplinite toate condiţiile de joc, de la asistenţă medicală, la teren şi instalaţiile audio, dar nu am întâmpinat probleme până acum“, susţine Pâncu, care a văzut şi câteva partide de senzaţie, cum ar fi meciul Alro Slatina - FC Argeş II, încheiat cu un incredibil 5-5.


Din 2006 este directorul Centrului de Copii şi Juniori


Bogdan Pâncu a lucrat aproape şapte ani la Protecţia Copilului, fiind, pe rând, instructor de educaţie, inspector de specialitatea, iar apoi şef de centru la Dioşti. „Mi-a plăcut să lucrez cu copiii, dar nu am renunţat nici la arbitraj“, spune craioveanul de 32 de ani, care a ajuns în 2006 la Universitatea Craiova, la Centrul de Copii şi Juniori. Acesta aparţine de Consiliul Judeţean, de care este finanţat sută la sută, iar Bogdan Pâncu a fost instalat în funcţia de director. „Lucrăm pentru Universitatea şi tot ceea ce produce centrul este destinat echipei fanion a oltenilor. Pregătim schimbul de mâine al Ştiinţei, cum se spune, pentru că se ştie că în această zonă talentul fotbalistic este ceva înnăscut“, susţine Bogdan, care are în grijă 10 grupe de copii, născuţi între 1992 şi 2002.

Eu mă ocup de management, iar antrenorii pe care îi avem trebuie să scoată tot ce e mai bun din aceşti juniori. Avem pe plan local participări la turneele finale şi semifinale de juniori, dar şi diferite cupe şi turnee câştigate afară, semn că juniorii noştri au valoare“, spune Pâncu. Acesta a dat şi câteva nume de jucători care au confirmat, Roman (aflat deja în lotul primei echipei a Ştiinţei), Suciu (internaţional Under 17), Iovu, Pătru, Bălan, ajunşi la echipa a doua a Universităţii. Asta după ce aproape toată grupa 1988-1989 joacă acum pentru Ştiinţa: S. Lung, Gângioveanu, Bărboianu, Firţulescu, Ologu, Nicolae, Gogoşoiu, I. Popescu, Crăciun şi Buleică.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite