Craiova: Biblioteca din vacanţă, educator gratuit pentru zeci de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii iau lecţii de engleză, teatru sau pictură, cât e vara de lungă. Cei mai mulţi sunt încântaţi că îşi fac  prieteni şi că vor începe şcoala mai isteţi şi cu mai multe cunoştinţe.

Tatiana Eremia nu ştie încă să citească prea bine, dar asta nu a împiedicat-o să vină împreună cu sora ei mai mare, Ana-Maria, la atelierul de limbă engleză, unul din cele 4 ce se derulează prin proiectul „Biblioteca din vacanţă“, câştigat de Biblioteca Alexandru şi Aristia Aman, în cadrul Concursului de Participare Comunitară.

„Am intrat cu două proiecte, ambele ajungând în finală. Practic, ne-am bătut noi cu noi şi am ieşit învingători, noi“, povesteşte Rodica Păvălan, purtătorul de cuvânt al instituţiei de cultură. Aşa au avut şansa Tatiana şi Ana-Maria să se numere din cei peste 100 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 12 ani, care pun burta pe carte şi în timpul liber.

„Ne place mult engleza. Eu am mai învăţat la şcoală, iar sora mea de la desene“, spune Ana-Maria (10 ani), elevă a Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti. Lecţiile sunt interactive, spre deliciul învăţăceilor. Fie că învaţă despre animale, cum se spune la casă şi grădină, totul este ilustrat şi redat pe ecranul videoproiectorului de la Secţia audio – video. „E ca un joc pentru ei. Pun întrebări, se amuză, interacţionează unii cu alţii. Se simt foarte bine“, afirmă bibliotecara Irina Pănescu, profesoara de peste vacanţă.

Film, teatru,  pictură

Atelierele sunt deschise de luni până joi, şi durează fiecare câte două ore, programate în intervalul 10 - 12.00. Luni este ziua picilor de la grupa începători la engleză, iar miercuri a celor avansaţi, marţi este a teatrului, zi în care ei o întâlnesc pe Oana Stancu, actriţa Teatrului pentru Copii şi Tineret Colibri, şi joi vine vremea picturii cu Ioana Flueraşu, de la Palatul Copiilor, dar şi a Micului cinefil, atelier pentru care au optat cei ce iubesc filmul din Colecţia Discovery şi desenele animate.

„Copii învaţă să dezvolte relaţii sociale şi, nu în ultimul rând, se distrează. Este o distracţie educativă, dar mai este şi o bună ocazie pentru a-i descoperi pe cei talentaţi la desen, la pictură sau la teatru“, mai spune Rodica Păvălan.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite