Craiova: Bercea Mondial, trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova au finalizat cercetările şi l-au trimis astăzi în judecată pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Interlopul este acuzat că, la 17 februarie, şi-a înjunghiat un nepot, într-un bar din localitatea Drăgăneşti-Olt.

„În această după-amiază a fost finalizat rechizitoriul, iar dosarul urma să plece către Tribunalul Olt. Acuzaţiile sunt de tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi liniştii publice, port fără drept de cuţit în locuri publice şi instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare“, a precizat Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Citeşte şi:

Primăria Slatina a obţinut în instanţă dreptul de a demola una dintre clădirile lui Bercea Mondial

În acelaşi dosar în care a fost trimis în judecată Bercea Mondial mai sunt inculpaţi fiul acestuia, Florin, mai cunoscut drept Ambasador, dar şi nevasta interlopului oltean, Fănica, zisă Stela.
Ambasador este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi  complicitate la tentantivă de omor calificat. Potrivit procurorilor, el şi-a însoţit tatăl, în seara de 17 februarie, în barul în care a fost înjunghiat Ionuţ Anghel (17 ani), zis Mercedes.
„Partea vătămată A. I. se afla împreună cu alte persoane într-un bar situat într-un imobil, proprietatea inculpatului Anghel Sandu, din localitatea Drăgăneşti-Olt. Având cunoştinţă de prezenţa părţii vătămate în locaţia respectivă şi pe fondul unor relaţii conflictuale mai vechi cu familia acesteia, inculpatul Anghel Sandu, înarmat cu un cuţit şi un topor, şi însoţit de inculpatul Anghel Florin (fiul său), s-a deplasat la localul respectiv şi, în urma unor altercaţii verbale între aceştia, inculpatul Anghel Sandu i-a aplicat părţii vătămate o lovitură cu cuţitul în zona toracică. După ce partea vătămată a fost înjunghiată, inculpaţii Anghel Sandu şi Anghel Florin au îmbrâncit-o pe aceasta pe scări până în faţa imobilului în care funcţiona barul, unde, văzând că starea acesteia este gravă, au abandonat-o, s-au urcat în autoturismul cu care veniseră la bar şi au plecat spre municipiul Slatina“, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Public.


Anchetatorii spun că, potrivit raportului medico-legal, lovitura de cuţit a fost de natură să pună în pericol viaţa victimei, provocându-i leziuni „pentru a căror vindecare sunt necesare 25 de zile de îngrijiri medicale“. În plus, procurorii au mai reţinut că, până la 19 februarie, când a fost ridicat de poliţişti dintr-o vilă din Bucureşti, Bercea Mondial a încercat, cu ajutorul soţiei sale, să influenţeze martorii din acest caz şi chiar şi-a pus unul dintre fii, minor, să ia vina asupra sa. „În toată această perioadă, inculpatul Anghel Sandu a luat legătura cu rudele sale, în special cu soţia şi fiul său, dar şi cu alte persoane prin intermediul cărora a efectuat demersuri pentru sustragerea de la răspundere penală. În acest scop, inculpatul Anghel Sandu, prin intermediul inculpaţilor Anghel Fănica (soţia sa) şi Anghel Florin (fiul său), l-a determinat  pe un alt fiu al său, minorul A. G. I., să ia asupra sa fapta, în sensul de a declara că, în seara zilei de 17.02.2011, acesta din urmă l-ar fi agresat pe Anghel Ionuţ cu un briceag şi, totodată, să producă şi probe în acest scop. Totodată, până la reţinerea sa, inculpatul Anghel Sandu a încercat prin intermediul inculpatei Anghel Fănica, să influenţeze persoanele care au asistat la incident, în sensul de a depune mărturie în favoarea sa“, se mai arată în comunicat.
Fănica Anghel a fost trimisă în judecată pentru instigare la mărturie mincinoasă neurmată de executare şi încercarea de a determina mărturia mincinoasă.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite