Craiova: Bază de intervenţie SMURD în Bănie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La aeroport se va crea o bază pentru Unitatea Specială de Intervenţie a MAI
La aeroport se va crea o bază pentru Unitatea Specială de Intervenţie a MAI

Consiliul Judeţean e gata să renunţe la „unul-două” hangare de la aeroport pentru crearea unei baze de intervenţie SMURD, în schimbul unor terenuri.

Autorităţile judeţene şi Ministerul Administraţiei şi Internelor negociază în prezent, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, crearea unei baze pentru Unitatea Specială de Intervenţie a MAI.

Potrivit acestuia, oficialii de la centru au nevoie de disponibilizarea unor hangare de la aeroportul Craiova pentru operaţionalizarea bazei SMURD. „Suntem în tratative cu Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru a crea o bază de elicoptere pentru cazuri speciale, respectiv de SMURD şi situaţii de urgenţă. MAI ne-a cerut să le punem la dispoziţie unul sau două hangare pe care noi le avem acolo, cu platforma aferentă şi, bineînţeles, cu breteaua care iese la pista aeroportului”,a spus Prioteasa.

CJ vrea terenuri pentru extinderea Parcului Industrial

Şeful executivului doljean a precizat că este dispus să le facă pe plac celor din conducerea MAI, cu condiţia ca CJ Dolj să primească, la schimb, cele 8,3 hectare de teren solicitate de administraţia doljeană în urmă cu trei ani.

Trenul se află în prezent în administrarea Jandarmeriei, reprezentanţii MAI cerând până acum, în schimbul renunţării la aceste terenuri, diverse facilităţi, printre care şi construirea unor locuinţe de serviciu pentru cadrele MAI. Cele 8,3 hectare situate la marginea Parcului Industrial Craiova ar fi destinate extinderii unităţii, care nu mai are disponibil decât foarte puţin teren, insuficient pentru investitori.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite