Craiova: Batjocoriţi pentru carnetele de şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au fost lăsaţi pe rând în încăperea unde se desfăşura Bursa
Oamenii au fost lăsaţi pe rând în încăperea unde se desfăşura Bursa

Zeci de oameni au fost obligaţi să vină azi la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM Dolj pentru a-şi primi carnetele de şomer vizate. Oamenii s-au declarat revoltaţi de faptul că au fost şantajaţi de autorităţile statului şi nevoiţi să stea în ploaie.

Pe o ploaie torenţială, cu mâinile tremurând pe umbrele, zeci de oameni s-au adunat încă de dimineaţă în faţa sediului Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj. Nu pentru că s-ar fi dat slujbe sau bani, ci pentru că au fost obligaţi să vină la Bursa Locurilor de Muncă pentru confecţioneri. Craiovenii prezenţi la eveniment, majoritatea femei trecute de prima tinereţe, s-au declarat revoltaţi de modul în care au fost obligaţi să participe la târgul de joburi. „Pe 1 martie ne-au oprit carnetele pe care trebuia să le vizăm pentru a primi şomajul şi nu ni le-au mai dat înapoi. Ne-au spus că trebuie să venim la Bursă ca să le primim. Aşa ceva nu se poate! Ne-au şantajat ca pe ultimii oameni să venim la o Bursă unde au slujbe doar pentru confecţioneri. Eu am 50 de ani şi sunt mecanic de combustie internă. Chiar cred că fac o reconversie la vârsta asta?!”, ne-a spus una dintre craiovencele prezente la eveniment.
Femeile nu au fost lăsate să intre la ora nouă, când era anunţată începerea Bursei, pentru că nu veniseră angajatorii. Astfel că oamenii au fost ţinuţi în faţa sediului AJOFM, în ploaie, până când doamnele angajatoare şi-au făcut apariţia. Nici atunci însă nu au putut să intre. Spaţiul în care s-a desfăşurat târgul de joburi a fost atât de mic încât gardienii nu au permis accesul decât pentru câteva zeci de persoane odată, pentru a nu se crea aglomeraţie.

Şomerii, „la dispoziţia” AJOFM Dolj


Cele 226 de locuri de muncă puse la dispoziţie de cele 11 firme de profil prezente la eveniment aproape că nu au interesat pe nimeni. „Nu prea sunt interesaţi, majoritatea au venit pentru vizarea carnetelor”, a recunoscut Andreea Dogaru, reprezentanta firmei Chic Boutique, care a oferit la Bursă 30 de locuri de muncă. Întrebată de modul în care s-a procedat pentru a-i aduce pe oameni la bursa Locurilor de Muncă, directoarea AJOFM Dolj, Aurora Tiribeja,  a declarat că instituţia poate să-i cheme oricând şi pentru orice pe şomeri. „Atât timp cât oamenii sunt şomeri, trebuie să stea la dispoziţia agenţiei, care le pune la dispoziţie locuri de muncă. Oamenii pot cere consultanţă pe reconversie profesională, ca să putem să le găsim altceva de lucru”,a spus Tiribeja.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite