Craiova: Bătălie pe scaunul lui Dinel Staicu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinel Staicu a fost condamant la 12 ani de închisoare în dosarul BIR. Vineri a fost dată publicităţii lista cu cu persoanele care vor să ocupe locul rămas liber în Consiliul de Administraţie din cadrul SIF Oltenia.

Margareta Racoviţeanu, licenţiată în drept , ştiinţe politice şi psihologie, Constantin Bădârcea, un apropiat al lui Dinel Staicu şi Lucain Buşe se bat pentru a ocupa locul lăsat liber de controversatul om de afaceri.

Dinel Staicu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 12 ani de închisoare în dosarul privind fraudarea BIR, în aceeaşi cauză fiind condamnat tot la 12 ani de închisoare şi fostul preşedinte al băncii, Ion Popescu. Din probele administrate de procurori se arată clar că, în perioada iulie 1999 - februarie 2000, Popescu, Răceală şi Duţu au aprobat, cu încălcarea normelor bancare, cesiuni de creanţă şi credite în valoare de 5 milioane de euro către 11 societăţi comerciale controlate de Dinel Staicu.

A demisionat la câteva zile

Imediat după ce a fost condamnat Dinel Staicu şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte SIF Oltenia.

Dinel vrea să conducă din umbră

Constantin Bădârcea face parte din oamenii de încredere ai controversatului om de afaceri Dinel Staicu. A fost angajat mai întâi ca şi electrician, economist la Asociaţia Creştin Catolic Ortodoxă, care este condusă de  Dinel Staicu. În prezent este director tehnic la Milenimob SRL, Rebega Consulting şi Carnexpod SA, iar în prezent este director general la Comcerealis SA.

Nici Chelu nu se lasă mai prejos

Margareta Racoviţeanu are legături strânse cu nimeni altul decât Cătălin Chelu, care este arestat pentru tentativă de mituire a chestorului Dan Fătuloiu. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite