Craiova: Bătălie între şefii juriştilor din Prefectură şi Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul judeţului, Gheorghe Barbărasă, şi directorul Direcţiei Juridice din Prefectura Dolj au făcut un „show” de zile mari în timpul şedinţei de consiliu, când şi-au strigat reciproc vina pentru emiterea unui act nelegal.

Contrele între cei doi funcţionari de conducere au început chiar de la începutul dezbaterii care avea ca prim punct pe ordinea de zi aprobarea organigramei la Direcţia Judeţeană de Pază şi Servicii. Aleşii judeţeni a trebuit să aprobe, practic, reangajarea a 20 de foşti salariaţi ai DJPS, concediaţi toamna trecută şi care au dat în judecată CJ Dolj. Cinci dintre aceştia au câştigat definitiv în instanţă anularea hotărârii de consiliu prin care au fost daţi afară, iar decizia magistraţilor a trebuit să fie aplicată tuturor.

Viză de legalitate pe un document nelegal


Atât Barbărasă cât şi Marinescu au recunoscut că au greşit într-o oarecare măsură, acuzându-se reciproc sub sigla „greşeala ta a fost mai mare ca a mea”. Ba mai mult, ambii au declarat în faţa consilierilor că ştiau că hotărârea nu este legală în momentul când au pus-o sub nasul aleşilor. În timp ce Marinescu (foto) a spus despre Barbărasă că „încearcă să camufleze o eroare, poate, neputinţa”,  secretarul judeţului i-a fluturat juristului-şef din Prefectură hârtia prin care a dat viza de legalitate pe un document nelegal. Mai mult, Barbărasă a ameninţat "vremelnicul prefect" că nu îi va mai trimite niciun document la instituţie.



Cearta s-a încheiat într-un final prin intervenţia preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, care, la rândul său, şi-a pus cenuşă în cap pentru faptul că, timp de mai multe zile, 20 de oameni de la Direcţia au fost lăsaţi fără serviciu pe nedrept. „Este un caz clasic în care două instituţii sub acelaşi acoperiş au complicat situaţia nepermis. În această perioadă aţi avut acces la toate documentele CJ Dolj şi aţi stat să priviţi dacă greşim. Dacă este vina noastră, ne facem mea culpa, dar cineva a făcut-o cu rea-intenţie. Ambele instituţii au un deficit de imagine. Nici una nu e mai brează“, a spus Prioteasa.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite