Craiova: Baştanii cu Merţane şi ajutoare sociale, luaţi la întrebări de inspectorii sociali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care se află în evidenţele primăriilor ca fiind beneficiari ai legii 416/2001 privind venitul minim garantat vor fi controlate la avere de inspectorii sociali din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj.

Potrivit conducerii ITM Dolj, tot mai multe persoane care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege beneficiază de ajutoare sociale. „În ultima perioadă, am observat o scurgere a resurselor financiare de la bugetul de stat direct către persoane care nu erau îndreptăţite să beneficieze de prevederile legii 416”,a spus Tiberius Mohora, director coordonator în cadrul ITM Dolj.


Potrivit acestuia, inspectorii sociali din cadrul ITM au luat deja la puricat listele de beneficiari aflate la primării pentru a afla dacă oamenii care au luat ajutoare sociale sunt la fel de săraci precum pretind. Mohora a precizat că un fenomen cu care se confruntă ITM este acela al beneficiarilor de 416 care lucrează în acelaşio timp, la negru, la diferite societăţi comerciale. „Am declanşat o acţiune la nivel judeţean care priveşte persoanele beneficiare ale legii 416 care desfăşoară şi activităţi în cadrul unor societăţi comerciale. Mă interesează nu să aplicăm sancţiuni, ci să se intre în legalitate”, a spus Mohora care a precizat că legea 416/2001 a devenit un instrument al primarilor doljeni.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite