Craiova: Basmele elevilor olteni, apreciate de Alteţele Regale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii Concursului Internaţional de Creaţie Originală şi Pictură Digitală, „Basmele Reginei Maria,“ au fost premiaţi la Palatul Elisabeta. 

Zeci de copii din judele Olteniei au reuşit să o cucerească pe Principesa Margareta a României şi să se bucure pe viu de frumuseţea Palatului Elisabeta, graţie poveştilor pe care le-au lansat în concursul „Basmele Reginei Maria“, făcut în colaborare cu palate şi cluburi ale copiilor şi ajuns anul acesta la a cincea ediţie. Printre premianţi au fost şi prichindei abia intraţi pe porţile şcolii, cum este Crăpătureanu Raluca, dintr-a întâia, de la Colegiul Fraţii Buzeşti, care a luat premiu cu „Erica şi lebăda“. La fel s-a întâmplat şi cu Florian Călina de la Şcoala 2, care a creat „Coralul magic“, cu Ana-Maria Traşcă, eleva ce a construit „Castelul de diamante“. O diplomă din partea Alteţelor Regale a primit şi Roxana Tănăsoiu, povestitoarea „Visului spre absolut“.

Sute de creaţii în concurs

Elevii au intrat într-o competiţie în care s-au înscris peste 500 de basme şi painturi, trimise din mai multe colţuri ale Europei, dar şi din Africa. În final, 48 de creativi au luat premii. Printre aceştia mulţi elevi olteni, din colegii şi şcoli generale, precum Fraţii Buzeşti, Carol I, Charles Laugier, Coandă, Traian, Nicolae Romanescu, Theodor Aman, Bucovăţ. 

„Dacă la primele ediţii se simţea la copiii influenţa desenelor animate, a vocabularului anglo-saxon, a jocurilor pe calculator, acum au devenit evidente întoarcerea spre limba română şi eliberarea de modelele străine“, a mărturisit Carmen Ştefănescu, director adjunct al Colegiului Naţional Fraţii Buzeşti.

Creaţiile câştigătorii concursului „Basmele Reginei Maria“ au fost adunate toate într-o carte, la fel şi painturile.

Anul viitor, la propunerea Craiovei, va exista şi o secţiune de jurnal, pe lângă cele de creaţie literară, creaţie plastică şi de referate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite