VIDEO Bărbatul prins cu droguri în valoare de peste 200.000 euro a fost arestat pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Craiova şi Biroul Teritorial Olt au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului Ion Deaconu Ion, de 37 de ani, cu antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri  de risc.

Potrivit anchetatorilor, în perioada mai – iunie 2010, inculpatul a  procurat, în timp ce se afla în Spania, cantitatea de aproximativ 23 kg rezină de cannabis (haşiş), pe care a introdus-o în România ascunsă în bagajele din autocar. Valoarea de piaţă a cantităţii de 23 kilograme de haşiş depăşeşte suma de  200.000 euro.

În zilele de 11 şi 12 noiembrie 2010, inculpatul Ion Deaconu a fost depistat în flagrant delict în timp ce vindea unui colaborator cantitatea de  5 kg rezină de cannabis (haşiş), în schimbul sumei de 3.500 de euro. Cu ocazia  percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului din comuna Movileni, judeţul Olt, s-au ridicat cantitatea de peste 16 kg rezină de cannabis, îngropată în curtea locuinţei,  un cântar electronic, precum  şi un pistol, model, calibrul 9 mm, având montat un amortizor, prevăzut cu un încărcător care conţinea 9 cartuşe cu gaze şi 7 tuburi calibrul 9 mm.

 Procurorii DIICOT  au solicitat instanţei de judecată  arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile. Cauza a fost instrumentată împreună cu  ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Craiova – Serviciul Antidrog, SCCO Olt, SOS Craiova, precum şi cu sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Olt, fiind folosit şi un câine antrenat pentru depistarea drogurilor aparţinând IJPF Dolj. Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către SRI Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite