Craiova: Bănia va avea spital privat. Firma care operează spitalul AKH din Viena vrea să investească 200 milioane de euro într-un proiect la care va fi partener Consiliul Judeţean Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consiliului Judeţean Dolj a anunţat astăzi că a primit o scrisoare de intenţie din partea firmei Vamed, cea care a proiectat, realizat şi dotat spitalul AKH din Viena, acolo unde s-au tratat personalităţi ale vieţii publice din România precum preşedintele Traian Băsescu, deputata Teo Trandafir şi Şerban Huidu.

Construcţia spitalului va fi realizată în parteneriat public-privat, Consiliul Judeţean Dolj punând la dispoziţie terenul necesar dar şi utilităţile. Potrivit scrisorii de intenţie transmise de Vamed, unitatea va fi un Spital de Urgenţă şi Traumatologie la care vor avea acces toţi cetăţenii asiguraţi în cadrul sistemului public de sănătate. „Proiectul Spitalului de Urgenţă şi Traumatologie va fi realizat cu fonduri private, conform procedurilor legale în vigoare, iar funcţionarea lui se va face în regim public, pacienţii beneficiind de tratament în acelaşi sistem al asigurărilor publice de sănătate ca în prezent într-un spital public”, se arată în documentul care va fi supus aprobării Consiliului Judeţean în cadrul şedinţei din această lună.

Potrivit scrisorii, spitalul va avea un management privat, iar parteneriatul cu administraţia judeţeană va fi unul pe termen lung, „aproximativ 20 de ani”.


Află mai multe detalii despre specializările din viitorul spital dar şi unde va fi amplasată unitatea mâine, în

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite