Craiova: Bănia este plină de gropi după topirea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Mai multe străzi din Bănie au fost reabilitate în această vară
Craiova: Mai multe străzi din Bănie au fost reabilitate în această vară

Şoferii spun că nu este stradă pe care să nu se fi format cratere în asfalt. Oamenii cred că materialele antiderapante împrăştiate de utilajele de la deszăpezire au distrus asfaltul.

La noi, ca la nimeni! Vara reparăm străzile, iar iarna carosabilul proaspăt asfaltat se umple de gropi. „Domnişoară, vă spun eu, că sunt şofer pe microbuz, nu este zonă în care să nu existe gropi din metru în metru. Asta este, trebuie să circulăm, că nu avem ce face. Nu o dată, ci de mai multe ori mi s-a întâmplat să rămân împotmolit câteva minute în drum din cauza unei gropi“, a declarat Ion Ştirbu, şofer pe unul dintre microbuzele Autonome de Transport Craiova.

Contract pe 4 ani cu fi rma Delta


În Bănie, societatea care a câştigat licitaţia pentru execuţia lucrărilor de întreţinere şi modernizare a drumurilor este Delta ACM ’93. Suma alocată pentru astfel de investiţii se ridică la peste 40 de milioane de euro, pentru următorii patru ani. Oamenii mai spun că sunt cartiere în care asfaltarea străzilor nu s-a făcut ca la carte şi că, din această cauză, acum drumurile arată ca după război. Cele mai multe problem sunt pe străzile din cartierele Brestei, Craioviţa şi Rovine,unde firma bucureşteană a făcut lucrări în aceatsă vară. „Dacă vă uitaţi şi pe o parte şi pe cealaltă, veţi vedea cum arată strada. Nici nu avem cum să ocolim toate gropile, sunt mult prea multe. Strada Tufănele a fost reabilitată în această vară şi acum este distrusă în totalitate. Eu stau aici în zonă şi îmi este groază să plec de acasă cu autoturismul“, a povestit Lazăr Filip.

Firma care se ocupă cu reabilitarea drumurilor va remedia toate problemele imediat ce vremea o va permite, deoarece pe timp de iarnă nu se pot efectua lucrări de reparaţii. Şoferii spun că nici măcar nu îşi pot da seama unde sunt gropi căscate în asphalt din cauza ploii. „Nu ai cum să ocoleşti toate gropile, atâta timp cât nu le vezi. Aici nu este nimic. Să vă duceţi pe strada Filip Lazăr, care arată ca după bombardament. Nu înţeleg de ce, la noi, drumurile se distrug după prima iarnă“, a povestit Marian Rădoacă, şofer.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite