Craiova: Bani mai mulţi pentru pensionarii olteni cu grupe de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care au lucrat în sistemul public, în condiţii grele de muncă, vor primi o pensie mărită începând din această lună.

Pensionarii care s-au retras din activitate înainte de 2 noiembrie 2008 şi au lucrat în locuri încadrate în grupa I sau a II-a vor primi bani în plus. Prevederea din noua lege a pensiilor, intrată în vigoare la sfârşitul anului trecut, va fi aplicată numai pensionarilor din sistemul public. Aceştia vor putea beneficia de majorarea punctajelor aferente perioadelor în care au realizat aceste activităţi cu 50% pentru cele desfăşurate în locuri încadrate în grupa I de muncă şi cu 25% pentru cele cu grupa a II-a de muncă. Potrivit legii, creşterea pensiei se va face doar dacă la calcularea punctajului mediu anual s-a folosit stagiul complet de cotizare prevăzut de legislaţie la momentul respectiv.

Bani mai mulţi din această lună

Pensionarii aşteaptă demult această majorare, votată în 2008, însă neaplicată de guvernanţi. După ce a fost aprobată în urmă cu mai bine de doi ani, legea care stipula majorarea a fost atacată la Curtea Constituţională pentru ca, ulterior, aplicarea ei să fie amânată printr-un alt act normativ. Prevederea a fost inclusă în noua lege a pensiilor, iar pentru recalculare oamenii nu trebuie să se deplaseze până la ghişeele Caselor Teritoriale de Pensii. „Facem precizarea că acordarea acestor drepturi se face direct, prin identificarea persoanelor beneficiare în baza noastră de date, nefiind necesară depunerea unor cereri”, au declarat reprezentanţii Casei Judeţene de Pensii Dolj. Potrivit acestora, pensionarii îşi vor primi banii automat, în această lună.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite