Craiova: Bani europeni pentru persoanele defavorizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţiile neguvernamentale vor putea accesa în aprilie şi mai fonduri europene destinate îmbunătăţirii situaţiei persoanelor din grupuri vulnerabile.

Asociaţiile, fundaţiile, sindicatele sau primăriile au, în lunile aprilie şi mai, o nouă oportunitate pentru a putea accesa fonduri europene. Organismul Intermediar al Porgramului Operaţional Sectoriale Dezvoltarea Resurselor Umane din Oltenia a anunţat că în aceste luni vor fi primite proiecte care vizează îmbunătăţirea accesului persoanelor defavorizate, cum ar fi persoanele de etnie romă sau şomerii, la locurile de muncă disponibile în piaţă. Valoarea minimă a unui proiect va fi de 50.000 de euro, iar cea maximă, de 500.000 de euro.

Atenţie la greşeli!

Conducerea instituţiei atenţionează însă potenţialii beneficiari că nu vor fi primite proiectele care conţin greşeli. „Nu  vor fi primite cererile de finanţare care conţin date de identificare ale aplicanţilor sau partenerilor, cele care nu sunt încadrate corect în axa prioritară şi domeniul de intervenţie, cele care nu au un buget detaliat sau sunt incomplete”,a precizat Mihaela Mocanu, director al OI POS DRU. Proiectele care îşi propun să îmbunătăţească traiul persoanelor din grupuri considerate vulnerabile, cum sunt şomerii, rromii, persoanele cu dizabilităţi, elevii şi studenţii, dependenţii de droguri sau alcool, victimele violenţei în familie sau ale traficului cu persoane nu trebuie să finanţeze activităţi politice sau ideologice, împrumuturi către alte organizaţii sau doar achiziţii de ecipamente şi dotări.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite