Craiova: Bancnote false de 200 de lei plasate în magazine din Dolj şi Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei persoane suspectate de plasarea mai multor bancnote falsificate de 100 şi 200 de lei la magazine din Dolj şi Mehedinţi au fost prinse de poliţişti într-un filtru rutier. Expertizele tehnico-ştiinţifice efectuate în cauză au concluzionat faptul că impresiunile papilare ridicate de pe bancnote îi aparţin unuia dintre suspecţi.

Poliţiştii din Mehedinţi au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că mai multe persoane necunoscute au achitat contravaloarea unor produse alimentare cu o bancnotă de 200 lei, posibil contrafăcută.

În temeiul sesizării, poliţişti ai Poliţiei Oraşului Vânju-Mare, judeţul Mehedinţi, au organizat filtre rutiere prin intermediul cărora au identificat şi oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Spania, în interiorul căruia au fost identificaţi V.I., 35 de ani, D.A.V., 23 de ani şi B.V., 32 de ani, toţi din comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa. La controlul corporal efectuat asupra celor trei suspecţi şi în urma verificării interiorului autoturismului poliţiştii au identificat şi ridicat mai multe mărfuri şi bunuri, stabilindu-se, în urma cercetărilor, că provin din plasările de bancnote pe raza judeţelor Dolj şi Mehedinţi.



Poliţiştii au mers înapoi pe D.N.56A, Cujmir - Vânju-Mare, drumul pe care veniseră suspecţi şi au identificat şi ridicat mai multe fragmente care provin de la trei  bancnote contrafăcute din cupiura de 200 lei, precum şi o bancnotă din cupiura de 100 lei, care fuseseră aruncate de către ocupanţii autoturismului în cauză. În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi, au fost identificate şi ridicate şapte bancnote contrafăcute din cupiura de 200 lei.

image

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore


„Fragmentele de bancnote rupte au fost supuse mai multor expertize tehnico-ştiinţifice care au concluzionat faptul că impresiunile papilare ridicate de pe fragmente îi aparţin lui V I. Totodată, în urma expertizării criminalistice preliminare efectuate asupra tuturor bancnotelor ridicate în cursul cercetărilor, a rezultat faptul că acestea sunt contrafăcute cu ajutorul unei imprimante performante”, a precizat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

În urma probatoriului administrat, la data de 29 aprilie cei trei suspecţi au fost prezentaţi procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Mehedinţi, care au dispus reţinerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă de reţinere. Astăzi, aceştia urmeză să fie prezentaţi judecătorilor Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune şi punere în circulaţie în orice mod de bancnote falsificate.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite