Craiova: Bacalaureatul nu a fost afectat de greva din învăţământul doljean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 6.500 de elevi s-au înscris pentru susţinerea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă. În schimb, a generat „dezbinare“ în sistem, potrivit sindicaliştilor.


În schimb, a generat „dezbinare“ în sistem, potrivit sindicaliştilor. Constantin Rada, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) Dolj îi face plângere penală ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu. „Să-i spui cuiva să îşi bage minţile în cap seamănă a ameninţare. Şi nu eu, Rada, mă simt ameninţat, ci funcţia mă obligă să reacţionez. Pe lângă plângerea penală, mă voi adresa  Internaţionalei Educaţiei, dar şi Consiliului Europei“, a declarat preşedintele FSLI Dolj. Mâine, la ora 11.00, personalul din învăţământ va participa la un miting, pe esplanada Teatrului Naţional.

În Dolj, 6.503 elevi şi 95 care în anii anteriori au picat sau nu au susţinut bacalaureatul s-au înscris pentru susţinerea probei de competenţe lingvistice într-o limbă modernă. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Dolj, 381 şi-au echivalat această probă, deoarece susţinuseră anterior probe, precum Cambridge sau Dalf. „Avem şi câteva cazuri speciale, trei copii cu varicelă, care dau examenul într-o sală separată, o fată de la Lupeni, internată în spiatl la care s-a deplasat o comisie de la Sorescu“.Alexandru Gârdăr, inspector şcolar general adjunct al ISJ Dolj: „

La nivelul Doljului s-au organizat 47 de centre de examen.    

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite