Craiova: Avocat al Baroului Dolj, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stelian Duţă, avocat în cadrul Baroului Dolj a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT Constanţa pentru trafic de influenţă.

Procurorii DIICOT Constanţa au stabilit că, inculpatul Victor Ciocoiu a pretins suma de 129.000 lei din care a primit, la data de 15 noiembrie 2010 şi 28 februarie 2011 sumele de 39.400 lei, respectiv de 65.000 lei de la o persoană, pentruru a-şi exercita influenţa pe care a pretins că o avea pe lângă funcţionarii din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor. Acesta trebuia să obţină cât mai repede actele necesare, în baza Legii nr. 9/1998 (privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria).

Banii s-au împărţit

Oamenii legii au mai stabilit că, la data de  15 noiembrie 2010, persoana care le-a cerut celor patru ajutor a primit în cont de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (A.N.R.P.) suma de 180.000 lei, din care, printr-un intermediar, i-a dat inculpatului Victor Ciocoiu suma de 45.000 lei. În ziua de 28 februarie 2011, după ce anterior îi mai fusese virată de către A.N.R.P. o altă tranşă de 280.000 lei, inculpatul Victor Ciocoiu a fost surprins în flagrant imediat după ce a primit de la denunţătoare suma de 65.000 lei, reprezentând 23% din cea de-a doua tranşă a despăgubirilor, sumă rezultată în urma renegocierii cu inculpatul.

În luna octombrie 2010 coinculpatul Stelian Duţă, în calitatea sa de avocat, l-a sprijinit pe Victor Ciocoiu în demersurile sale infracţionale prin încercarea de a ascunde traficul de influenţă într-un contract civil, situaţie menită a nu antrena răspunderea penală. Avocatul Stelian Duţă i-a pus la dispoziţie mai multe modele de contract de mandat necompletate, dar având aplicată pe acestea, în original, ştampila cabinetului său avocaţial, precum şi semnătura sa, atestând prin aceasta, în mod nereal, că ar fi fost prezent la perfectarea unei convenţii civile. La momentul înmânării respectivelor formulare, Stelian Duţă l-a asigurat pe Victor Ciocoiu că îl va favoriza şi ulterior comiterii faptei.

Tribunalul Constanţa a dispus pe numele lui Victor Ciocoiu  să fie eliberat un mandat de arestare pentru 29 de zile. Dosarul a fost deja înaintat la Curtea de Apel Constanţa. Bărbatul a fost reţinut pe data de 1 martie şi este acuzat de trafic de influenţă.

Victor Ciocoiu, Adrian Dragomir, agent şef de poliţie, şeful Postului Comunal de Poliţie Oltina şi Nicolae Anton  sunt acuzaţi în acelaşi dosar pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă şi trafic de influenţă.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite