Craiova: Averea poştaşului care încasa pensiile morţilor, pusă sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poştaşul Alexandru Dinu şi-a ridicat o vilă, şi-a cumpărat utilaje agricole, din banii pensionarilor decedaţi. Toate bunurile au fost evaluate, iar în scurt timp vor fi scoase la vânzare.

Conducerea Centrului Regional de Reţea Poştală Craiova a declarat că vrea  să recupereze prejudiciul în valoare de 204.365 lei. Fostul poştaş a fost arestat pentru o perioadă de 29 de zile. Este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de  abuz în serviciu în formă calificată, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals. „În perioada 2000 - 2011, în calitate de factor poştal, prin întocmirea în fals a actelor justificative, şi-a însuşit ilegal pensia atribuită unor cetăţeni, deşi aceştia erau decedaţi", a declarat Florentina Popescu, purtătoarul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

Alexandru Dinu şi-a recunoscut fapta şi vrea să fie judecat în stare de libertate.Toată averea lui va fo scoasă la licitaţie, pentru a se recupera prejudiciul.

Alexandru Dinu (55 de ani) se oferea să ajute familiile localnicilor decedaţi, promiţându-le că se va ocupa de toate demersurile pentru ca rudele să primească mai repede ajutorul de înmormântare. La nici o săptămână, bărbatul venea la poarta acestora, cu banii promişi. Nimeni nu a bănuit însă că poştaşul a adus sumele respective din buzunarul lui, păstrând în schimb documentele celor trecuţi în nefiinţă.


Funcţionarii de la Casa de Pensii Dolj au continuat să trimită pensiile, pentru că nimeni nu solicitase ajutor de înmormântare, iar cuponul şi banii cuveniţi familiilor celor decedaţi au ajuns lunar la factorul poştal.


Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite