Craiova: Autorităţile locale spun stop afacerilor „necurate“ încheiate între primarul oraşului Bechet, Costel Tulitu şi fiul lui, Cătălin Ştefan Tulitu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Tulitu, ediul oraşului Bechet face afaceri cu fiul lui pe bani primăriei
Costel Tulitu, ediul oraşului Bechet face afaceri cu fiul lui pe bani primăriei

Costel Tulitu, edilul oraşului Bechet, cel care face afaceri cu fiul lui, Cătălin Ştefan Tulitu a intrat în vizorul autorităţilor.

Eugen Georgescu, prefectul judeţului Dolj a dat ordin să se declanşeze imediat o  anchetă la primăria din Bechet. Primul pas a  fost deja făcut. Autorităţile au decis suspendarea taxei de tranzit pe care fiul primarului o încasa. Eugen Georgescu a declarat că, mai întâi va trebui să stabilească dacă taxa este sau nu legală, întrucât drumul este unul naţional şi nu aparţine oraşului. „Taxa de tranzit a fost pentru moment suspendată. Vom vedea ce va stabili instanţa.“,a  spus prefectul.

image

Nimeni nu ştia de afacerile primarului cu fiul lui

Autorităţile s-au sesizat imediat după ce Costel Tulitu a recunoscut că face afaceri cu fiul lui. Edilul a fost prins cu mâţa în sac şi nu a avut ce face decât să dea cărţile pe faţă. Iniţial primarul a spus că fiul lui este mult prea tânăr pentru a face afaceri, după care a declarat sus şi tare că şi familia lui trebuie să mănânce o pâine. „Da, sunt firmele băiatului meu şi care este problema? Sunt şi eu om şi familia mea trebuie să mănânce. Totul s-a făcut legal, aşa că nu văd care este problema.“, a spus supărat Tulitu.

image

Cătălin Ştefan Tulitu a reuşit să pună mâna pe trei contracte mari cu ajutorul tatălui. În doar o singură lună el a încasat de la primărie nici mai mult nici mai puţin de 67.000 lei pe lună. Fiul edilului trebuie să se ocupe de curăţenia oraşului de îngrijirea păşunilor şi de colectarea taxei de tranzit.


image

Ce spune legea Legea Nr. 161din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice,a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei Publicat in Monitorul Oficial, Partea I, Nr. 279 din 21 aprilie 2003
 Conflictul de interese privind alesii locali

Art. 76. - (1) Primarii si viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I.

image

(2) Actele administrative emise sau actele juridice incheiate ori dispozitiile emise cu incalcarea obligatiilor prevazute la alin. (1) sunt lovite de nulitate absoluta.

(3) Daca in urma controlului asupra legalitatii actelor juridice incheiate sau emise de persoanele prevazute la alin. (1) rezulta ca alesul local in cauza a realizat foloase materiale, prefectul dispune, dupa caz, sesizarea organelor de urmarire penala competente sau a comisiilor competente de cercetare a averii, constituite potrivit Legii nr. 115/1996 pentru declararea si controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere si de control si a functionarilor publici.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite