Au străbătut sute de kilometri, ca să petreacă Anul Nou împreună în Italia. Cum arată un Revelion sărbătorit peste hotare de către români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a petrece Revelionul cu apropiaţii din România, mai mulţi olteni aflaţi la muncă în Italia au străbătut distanţe lungi, ca să nu îi prindă Anul Nou departe de prieteni.

Mai mulţi olteni plecaţi la muncă în Italia povestesc cum au sărbătorit Anul Nou cu apropiaţii din România, chiar dacă au fost nevoiţi să parcurcă cu trenul sute de kilometri.

image

Cristian Ciugulin (foto sus), de 29 de ani, dintr-o localitate doljeană, munceşte de mai bine de un an la Milano, în construcţii. Pentru că a ţinut ca Revelionul să-l prindă cu cei dragi, Cristian s-a urcat în tren, cu destinaţia Roma, unde îl aşteptau mai mulţi prieteni. "Nu puteam să stau de Anul Nou departe de prieteni. Am luat trenul la 13.00 şi am ajuns în Roma la 19.00. Sunt vreo 700 de kilometri distanţă. Dar nici nu contează cat am mers, ca sa fac Anul Nou cu prietenii mei din România nu e niciun sacrificiu. Aşa am simţit că am făcut un Revelion ca acasă, mi-a trecut de dor", ne-a spus Cristian, care la miezul nopţii a ciocnit şampanie cu alţi nouă români. Printre aceştia, Marius Bogdan Roşca recunoaşte că a avut parte un Revelion de excepţie, chiar dacă a fost departe de casă.

Revelion cu nuci şi alune la cuptor

"Am mâncat sarmale, carne la cuptor, salată boeuf, piftii, alune şi nuci la cuptor. Le-am pregătit noi, în Italia. A fost un Revelion cu mâncare tradiţională românească", spune Marius, care nu a închis un ochi până azi-dimineaţă, la ora 4.00. Tânărul, din Dolj, are o urare pentru români: "Să vă dea Dumnezeu în anul acesta tot ce vă doriţi: sănătate, prosperitate şi să scăpăm de criza asta! Îmi pare rău că nu am fost acasă sa ciocnesc un pahar de şampanie la trecerea dintre ani cu familia pe care o iubesc enorm. La mulţi ani 2012!", a transmis olteanul, din Italia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite