Craiova: Au învins dependenţa de internet!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creativitatea i-a smuls din faţa calculatorului pentru câteva ore şi le-a demonstrat celor 30 de tineri implicaţi în proiectul Netscape că sunt lucruri care pot fi făcute doar în lumea reală. Proiectul este derulat de Casa de Cultură a Sindicatelor.

Cu foarfecă, lipici, hârtie creponată şi zăpadă artificală tinerii din România, Turcia, Bulgaria şi Polonia au construit un calculator, pe care l-au postat în faţa Liceului Teoretic Henri Coandă şi i-au invitat pe trecători să ia atitudine, în scris, împotriva petrecerii timpului în faţa computerului.

image

Ei s-au lămurit că munca în echipă este autentică atunci când se întâmplă concret, iar schimbul imediat de idei îi apropie şi îi ajută să se cunoască mult mai bine decât atunci când stabilesc punţi de comunicare pe cale virtuală. 

„Este clar că le place să să fie creativi şi, în plus, îşi descoperă abilităţi pe care nici nu intuiau că le au“, spune Irina Gruia, coordonatorul proiectul Netscape.

image

„Ne simţim foarte bine împreună. Personal, mă bucur să cunosc oameni noi, fiecare cu o gândire diferită de a mea, care vin din alte culturi“, mărturiseşte Teona Goreci, unul dintre voluntarii din echipa României.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite