Craiova: Au devenit alpinişti cu acte în regulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi craioveni pasionaţi de escaladă au absolvit cursurile organizate de clubul Akademos. Cursurile s-au adresat tuturor categoriilor de vârstă şi au  durat opt zile.

Prima promoţie de absolvenţi ai cursurilor de escaladă şi alpinism organizate anul acesta în Craiova au primit diplome din partea reprezentanţilor clubului. După patru weekend-uri în care au învăţat noţiunile de bază ale căţăratului şi au demonstrat pe panou dar şi pe munte că sunt în stare să facă faţă unui traseu, „învăţăceii” de la Clubul Sportiv Akademos Alpinism Acrobatic au primit astăzi diplome.

„E un sport pe care îl poate practica oricine, la orice nivel, nu contează vârsta sau sexul. Cursurile au durat trei weekend-uri şi apoi am mers la munte, la Herculane, pentru un traseu montan. Acum avem în pregătire o expediţie în lanţul muntos Caucazul Mare, de la graniţa dintre Rusia, Georgia şi Azerbaidjan.  Mai exact vom merge pe piscul Elbrus,”, ne-a spus Laurenţiu Criveanu.

De săptămâna viitoare, la cursuri sunt aşteptaţi cercetaşii din Craiova, de la Unitatea Magellan, cu care clubul Akademos colaborează în diverse acţiuni. „Deocamdată am venit în recunoaştere şi de săptămâna viitoare vom învăţa să ne căţărăm”,ne-au spus Oana Ghiocea şi Rebecca Popescu.

Un club de prieteni

La sediul clubului, după Metro, cei care doresc să practice escalada vor găsi un panou de căţărare numai bun, dar şi disponibilitatea instructorilor. În afara noţiunilor teoretice şi a exerciţiilor practice, cursanţii sunt învăţaţi cum să supravieţuiască pe munte şi vor găsi aici tineri cu preocupări asemănătoare cu ale lor.

image

Potrivit lui Dragoş Veleanu, reprezentantul clubului, pentru cei care se înscriu în aventura căţăratului după 7 mai contravaloarea cursurilor este de 350 de lei, până atunci cursurile fiind la preţul promoţional de 200 de lei. Cursul de iniţiere durează 6 zile (trei weekend-uri), iar două zile durează proba practică la Băile Herculane, unde cursanţii trebuie să meargăpe un traseu montan de nivel mediu.

Tombolă cu premii în cursuri gratuite

Akademos va oferi luni şase cursuri gratuite de escaladă unor craioveni care au răspuns corect unui test de 10 întrebări despre activitatea şi site-ul clubului.  La concursul organizat în colaborare cu echipa CraiovaForum şi demarat în urmă cu două săptămâni, s-au înscris 130 de forumişti, dintre care 35 au răspuns corect întrebărilor. Câştigătorii vor fi anunţaţi luni, la ora 18.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite