Craiova: Artificii interzise de lege pe tarabele din pieţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii comercializau artificii interzise de lege
Vânzătorii comercializau artificii interzise de lege

Comercianţii nu se tem să vândă obiectele artizanale ilegale la vedere. Reporterii Adevărul de Seară au vrut să cumpere artificii din clasa II, care sunt cele mai periculoase.

Prima oprire a avut loc în Piaţa din cartierul Craioviţa Nouă. Pe un panou scria mare artificii de vânzare. Comerciantul a ţinut să ne precizeze că are tot felul de obiecte artizanale cu mai multe focuri şi mai periculoase. „Preţurile pornesc de la 0,5 lei până la 40 de lei. Cele mai bine s-au cerut artificiile cu zeci de focuri şi în cascadă. Putem spune că vânzarea a mers mult mai bine ca anul trecut. Fiecare om cumpără măcar o cutie“, a declarat vânzătoarea.

Dosar penal pentru comercializare de artificii

Numai într-o singură zi oamenii legii au întocmit şase dosare penale pentru comercializarea obiectelor artizanale interzise prin lege şi au confiscat 450 de cutii cu petarde şi 25 baterii. „Persoanele prinse nu deţineau documente, iar vânzarea se făcea la colţ de stradă. Noi vom fi cu ochii în patru şi în zilele următoare, iar toţi cei prinşi pe picior greşit vor suporta regulile impuse de lege. Numărul celor care vând artificii a scăzut destul de mult anul acesta faţă de 2008“, a declarat Cosmin Mirea, purtător de cuvânt în cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite