FOTO/VIDEO Lucrare de mântuială: Au început să cadă plăcile de granit de pe artezienele de milioane de euro din Craiova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva plăci s-au desprins de pe una din artezienele din faţa Prefecturii Dolj. Autorităţile aşteaptă vreme mai caldă ca să le lipească la loc.

Mega-proiectul de peste 10 milioane de euro al municipalităţii craiovene începe să dea semne de oboseală la nici patru ani de la inaugurare. După ce anul trecut, una dintre arteziene a început să dea apă pe afară din cauza unor grave erori făcute de proiectanţi, acum a venit rândul plăcilor de granit să se desprindă de construcţii.

image

Craiovenii au auzit duminică seara un zgomot provocat de câteva plăci care au căzut lângă arteziana cea mică din faţa Prefecturii lăsând colţul construcţiei de izbelişte. „Le-am văzut şi eu astăzi căzute lângă. Este posibil ca din cauza frigului să se fi desprins. Oricum, nu prea e normal la câţiva ani de la inaugurare să se descompună. Asta arată ce calitate bună au lucrările“, şi-a dat cu părerea pensionarul Ion Bontea (77 de ani) în timp ce analizează bucăţile de granit.


Ieşite din garanţie, reparate de primărie

image


Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL), Ion Petre, susţine că nu vremea rece este cauza deteriorării artezienelor. „Nu este vorba neapărat de ger. Şi înainte de a veni frigul au mai căzut câteva bucăţi de granit. Nu este foarte normal să se desprindă“, a declarat Ion Petre. Potrivit acestuia plăcuţele vor fi lipite la loc după ce vremea se va îmbunătăţi.

image

„Dacă sunt câteva grade pe plus se pot pune la loc. O să le reparăm din bugetul nostru pentru că nu mai sunt în garanţie“, a completat Ion Petre. Arteziana buclucaşa face parte din proiectul de reabilitare a centrului Băniei, investiţie de peste 10 milioane de euro inaugurată în 2007 după doi ani de lucrări.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite