Craiova: Arşiţa aduce tineri cu sutele la ştrandurile din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii le recomandă craiovenilor să evite consumul de cafea şi băuturi alcoolice şi plimbările prin soare, la orele amiezii.

Termometrele au indicat şi 35 de grade Celsius în Bănie, iar indicele de comfort termic a atins pragul critic. Medicii îi sfătuiesc pe craioveni să evite să meargă prin soare la orele amiezii, dar şi să consume doi litri de apă în fiecare zi. „Trebuie să ştie că, în această perioadă, n-au voie să consume cafea şi băuturi alcoolice. Recomandabil este să nu iasă pe străzi între orele 11.00 şi 17.00 şi să se hidrateze bine. Deocamdată nu am avut cazuri de leşin, însă în zilele următoare se anunţă temperaturi destul de ridicate pentru această perioadă“, a spus George Beţiu, director medical în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj.



„Aerul în casă este insuportabil“

Tinerii au luat astăzi cu asalt ştrandurile şi terasele din Craiova. „Aerul din casă era irespirabil. Vreau să rămân aici, la piscină, până după ora 19.00, când se va mai răcori. Nici la plajă nu poţi să stai mai mult de oră, trebuie să te răcoreşti în bazin“, a spus Alin Dumitru, de 18 ani.
Administratorii ştrandurilor din Bănie spun că, de când s-a instalat arşiţa, au  zilnic peste 500 de clienţi, majoritatea din rândul tinerilor. „După cum vedeţi, la ora 13.00 este plină piscina. Pentru a nu fi probleme, avem aici şi personal medical specializat“, a spus Petre Banciu, administratorul bazei de agrement Laguna Albastră.

image
image
image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite