Craiova: Arestat pentru că fura maşini de lux pe bucăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din comuna doljeană Leu este cercetat penal după ce a spart mai multe autoturisme BMW, în Craiova. Oamenii legii au stabilit că Nicolae Mitru acţiona la comandă, furând pentru clienţii săi orice, de la oglinzi laterale la airbaguri.

Un tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Leu, a fost prins în flagrant ieri, pe strada Nanterre din Craiova, în timp ce încerca să demonteze oglinzile laterale ale unui autoturism marca BMW. „A fost imediat reţinut, iar magistraţii au emis mandat de arestare pe numele suspectului“, a relatat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj. Oamenii legii au stabilit ulterior că Nicolae Mitru nu se afla la primul furt: tânărul este acuzat că a mai spart alte patru autoturisme de lux, toate marca BMW, sustrăgând diverse componente. „A furat airbagurile şi mai multe compenente ale maşinilor. Prejudiciul este de aproximativ 10.000 de lei, iar 85 la sută din acesta a fost recuperat“, a precizat Amelia Căprărin.

Poliţia vrea să pună  pe butuci reţeaua

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, Nicolae Mitru acţiona la comandă. După ce primea lista cu componentele pe care trebuia să le sustragă, pleca prin cartierele Băniei, în căutarea modelului de autoturism de care avea nevoie. Oamenii legii încearcă acum să-i identifice pe toţi membrii reţelei din care făcea parte tânărul.

În schimb, Nicolae Mitru nu a recunoscut că el este autorul celor patru spargeri anterioare. Cât despre tentativa de furt în timpul căreia a fost surprins de poliţişti, el a declarat că pur şi simplu trecea prin zonă şi „i-au atras atenţia“ maşinile de lux respective.

Judecătoria Craiova a dispus astăzi arestarea preventivă a tânărului pentru 29 de zile. Nicolae Mitru este acuzat de furt calificat şi riscă să petreacă următorii 15 ani în spatele gratiilor.


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite