Craiova: VIDEO/Arestări în Faţa Luncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Unul dintre rromii implicaţi în altercaţia de anul trecut de la Spitalul de Urgenţă Craiova, dintre două grupări din Faţa Luncii şi interlopi, a fost prins de poliţiştii craioveni.

Albert Velcu, de 37 de ani, din Craiova, fusese dat în urmărire naţională şi internaţională în baza unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Dolj pe 19 iunie 2009, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Acesta a fost implicat, împreună cu alţi trei craioveni de aceeaşi etnie, în scandalul de pe 15 iunie 2009, din incinta Spitalului de Urgenţă Craiova, între un lider al lumii interlope şi o familie de rromi. Între cele două grupuri exista un conflict mai vechi. Când s-au văzut, membrii celor două clanuri au început un schimb dur de replici şi apoi o adevărată bătaie. În urma scandalului, o persoană a fost rănită.

Ambele clanuri veniseră la spital după alte scandaluri pe care le avuseseră în aceeaşi seară. Fiecare grup era la Urgenţă pentru a-şi trata rudele rănite. Rromii au declarat poliţiei că scandalul ar fi fost iscat de cunoscutul cap al lumii interlope, Gigi Zavera Vădik, zis Gigioc, care era însoţit de mai multe persoane. Gigioc este unul dintre prietenii lui Caiac, împuşcat mortal în 2008. Conflictul a putut fi aplanat numai după intervenţia în forţă a mascaţilor, jandarmilor şi poliţiei.

CLICK aici:

http://webtv.realitatea.net/actual/scandal-la-craiova-chiar-in-fata-spitalului-de

După producerea scandalului, Judecătoria Craiova a emis mandate de arestare pentru 30 de zile în lipsă pentru Marius Iortoman, Alexandru Velcu, Albert Velcu şi Vasile Slătineanu, pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

În urma descinderii a oamenilor legii la locuinţele acestora din Faţa Luncii au fost arestaţi doar trei dintre ei. Albert Velcu a reuşit să scape şi să fugă din ţară. Velcu a revenit la Craiova, la începutul lui februarie,  iar poliţiştii l-au şi înhăţat în noaptea de miercuri spre joi, pe strada Bucovăţ, în timp ce conducea un Mercedes.

Velcu a fost prins înainte ca judecătorii să îi condamne pe el şi pe ceilalţi trei romi trimişi în judecată pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite