Craiova: Aproape 20% din şcolile Doljului nu au autorizaţie sanitară de funcţionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa apei curente potabile sau a canalizării sun cauzele care nu au făcut posibilă autorizarea. Controalele efectuate de inspectorii şcolari în ultimele zile arată că mai sunt foarte puţine şcolile care nu s-au făcut reparaţiile necesare.

Începutul anului şcolar 2010 – 2011 prinde fără autorizaţie sanitară de funcţionare câteva unităţi de învăţământ din Dolj. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului şcolar, managerii fac demersuri la Consiliile Locale pentru soluţii care să rezolve problemele cu apa, canalizarea sau cu împrejmuirea, unde este cazul. „Peste tot unde există această situaţie ni s-a confirmat că se depun eforturi pentru ca elevii să nu aibă de suferit“, spune Mihaela Motăţeanu, inspector şcolar general ISJ Dolj. Instituţiile neautorizate sunt  şcolile cu clasele I-VIII,  numerele 1 şi 2 Poiana Mare, Piscul Vechi, Gogoşu, Giurgiţa, Şcoala nr. 1 Dăbuleni (structura Grădiniţa cu program normal nr. 1 Dăbuleni) şi Liceul Teoretic Constantin Brâncoveanu (structura Grădiniţa cu program normal nr. 3 Dăbuleni).

96% igienizate

Doar 4 la sută din şcolile Doljului nu au finalizat până în acest moment lucrările de reparaţii şi nici nu sunt puse la punct în privinţa igienizării, printre acestea numărându-se Şcoala cu clasele I-VIII Goicea, „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu (structurile Grădiniţa Zănoaga şi Şcoala Zănoaga),  Vârvoru de Jos (structura Şcoala Gabru) şi Şcoala Scaeşti. Curate şi bine îngrijite s-au dovedit a fi unităţi de învăţământ precum Sălcuţa Calopăr, reabilitate prin Banca Mondială, unde unul dintre imobile vine cu poveşti de pe vremea boierului Prejbeanu, funcţionând chiar în cocancul acestuia. De farmecul anilor de dinainte de 1900 se bucură şi Grădiniţa numărul 1 Segarcea. „ Peste 96% din unităţi  au finalizat lucrările de igienizare ale spaţiilor de învăţământ şi grupurilor  sanitare, prin fonduri alocate de la Consiliile Locale. Sunt mulţumită de ce s-a făcut“, mai spune Mihaela Moţăţeanu.

Probleme cu apa, acoperişul, şi pe alocuri cu încălzirea

Grădiniţa Jiul, structură a Şcolii Ţuglui, nu are apă curentă, dar directorul Paula Stîngă precizează că are promisiuni de la Consiliul Local ca se va fora acoo şi va fi montat un hidrofor. Nu scapă de probleme cu încălzirea Grupul Şcolar Horia Vintilă din Segarcea, dar se rezolvă cele provocate de acoperiş. „Scăpăm de plăcile de azbociment, de mucegai şi umezeală, cu cele două miliarde de la autorităţi“, afirmă directorul liceului, Georgiana Ristea.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite