Craiova / Apelul iniţiat de Adevărul are rezultate: pilotul prăbuşit cu aparatul de zbor este ţinut în viaţă cu sângele donat de olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi cititori Adevărul de Seară, care au aflat din paginile ziarului despre situaţia pilotului care s-a prăbuşit cu motodeltaplanul şi care are nevoie de sânge, au răspuns apelului lansat de cotidianul nostru.

Ionel Cincă (46 de ani), inginer la Teatrul Liric "Elena Teodorini", pasionat de pilotaj şi paraşutism, se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Medicii spun că este în afara oricărui pericol, dar că au nevoie în permanenţă de sânge, pentru a-l stabiliza.

Ionel Cincă are nevoie de sânge, nu de bani

image

Cotidianul Adevărul de Seară a publicat un articol, în data de 9 august, în care a relatat despre tragedia aviatică în care a fost implicat craioveanul, împreună cu un prieten cu care se afla la bord. Pe lângă informaţiile legate de prăbuşirea motodeltaplanului, ziarul a lansat un apel către cititori, de a se prezenta la Centrul de Transfuzii Sangvine din Craiova, în fiecare dimineaţă, la ora 7.30, pentru a dona sânge şi a-l salva pe pilot.

image

Citeşte AICI articolul care a determinat craiovenii să îl sprijine pe pilot.

Se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a prăbuşit cu aparatul de zbor

În urma articolului, mai multe persoane au contactat reporterii Adevărul şi au spus că doresc să întindă o mână de ajutor, pentru a-i da lui Ionel Cincă a doua şansă la viaţă. În această situaţie, doctorii nu au mai întâmpinat probleme şi au primit tot sângele de care au avut nevoie, pentru tratarea bolnavului. Specialiştii spun că, fără sânge, Ionel Cincă nu ar fi avut şanse de supravieţuire.

image

Pilotul prăbuşit cu motodeltaplanul şi-a revenit

Deşi în continuare este spitalizat la Secţia de Terapie Intensivă, medicii spun că în scurt timp îl vor interna la Secţia de Chirurgie, pentru a-l opera. Ionel Cincă are răni severe la nivelul picioarelor, unde vor fi făcute primele intervenţii. Doctorii spun că îi vor pune tije şi că, dacă evoluţia stării de sănătate va fi favorabilă, pacientul va fi pus pe picioare şi nu va rămâne cu sechele. Chirurgii nu se pot pronunţa însă cu certitudine în privinţa acestui lucru.

image

Duminică, în jurul orei 16.00, un motodeltaplan în care se aflau două persoane s-a prăbuşit în Drăgăşani-Vâlcea, la scurt timp după decolare. Pilotul, Ionel Cincă (46 ani), din Craiova, şi cea de-a doua persoană aflată în avionul de mici dimensiuni, Viorel Oanţă (43 ani), din Drăgăşani, au fost răniţi grav, prezentând politraumatisme. Motodeltaplanul executa un zbor demonstrativ. Martorii cred că motorul aparatului s-a oprit în zbor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite