Aparatura învechită de la maternităţile din Oltenia a băgat frica în femeile însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii din cadrul Casei de Asigurtări de Sănătate din Dolj au scos la iveală numeroase deficienţe la cele două maternităţi în urma unui control. Cele două instituţii au fost somate să rezolve problemele în 30 de zile.

Controalele la maternitatea Spitalului Clinic Judeţean din Craiova şi la Spitalul Clinic Municipal Filantropia au avut loc în urma evenimentelor tragice de la maternitatea din Giuleşti. La prima instituţiei s-a stabilit că fişele de post ale personalului şi ATI maternitate erau întocmite generalizat. Aparatura din clinică, deşi o mare parte este în termen de garanţie, nu are autorizaţie.’’ Noi am dispus ca în maxim 30 de zile totul să fie remediat. În caz contrar vor fi luate alte măsuri. Cu siguranţă vor mai avea loc astfel de verificări şi în perioada următoare’’, a spus Mihai Soare , director CAS Dolj.

‘’Nu sunt condiţii de a putea naşte’’

Viitoarele mămici susţin că se tem să nască la spitalele din Craiova, însă nu au altă oportunitate. ‘’Când am văzut ce s-a întâmplat la maternitatea din Bucureşti, îmi este frică. Sper să nu am probleme deloc. Mai am câteva zile şi trebuie să intru în operaţie. Doctorul vrea să nasc prin cezariană’’, a spus o mămică.
   
Nici la Spitalul 2 situaţia nu este tocmai roz

Angajaţii CAS Dolj au descoperit şi la Secţia de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Filantropia nereguli:  "Aparatură cu termen de garanţie depăşit, lipsa din fişele de post ale asistentelor a atribuţiei de participare la sigurarea unui climat de siguranţă în salon şi lipsa procedurilor operaţionale de îngrijire a pacienţilor’’,  a mai spus Mihai Soare, director CAS Dolj.

Mihaela Abagiu, directorul Spitalului Municipal Filantropia, a declarat că neregulile vor fi remediate în câteva zile, nu în 30, aşa cum a dispus Casa de Asigurări de Sănătate Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite