Craiova: Antrenament pentru deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utilajele şi-au "încordat" motoarele pentru iarnă
Utilajele şi-au "încordat" motoarele pentru iarnă

Primăria va cheltui 5,4 milioane lei pentru deszăpezirea pe „uscat”.

Cele 96 de utilaje aparţinând Serviciului Public de Salubritate şi firmei Delta ACM 93 care vor acţiona pentru curăţarea străzilor de zăpadă au fost aliniate azi în faţa Stadionului „Ion Oblemenco” şi inspectate de edili. Cum prognoza anunţă mâine primii fulgi de nea, primarul Antonie Solomon i-a asigurat pe craioveni că deszăpezirea în această iarnă se va face „inginereşte”, nu „după ureche”, ca în alţi ani, indiferent de cantităţile de zăpadă căzute. „Oricât de grea ar fi această iarnă, trebuie să le demonstrăm craiovenilor că se poate, chiar dacă vor cădea cantităţi incomensurabile”, a spus Solomon.



E adevărat însă că şi banii pe care îi va plăti în acest an municipalitatea sunt mulţi. Potrivit primarului, în condiţiile în care nu va fi necesară curăţarea străzilor şi utilajele vor sta în regim de aşteptare de pe 1 decembrie până la jumătatea lunii martie, autorităţile locale vor plăti 5,4 milioane lei pe întreg sezonul. Altul va fi însă preţul în cazul în care Craiova va avea parte de ninsori masive. Dacă perioada de intervenţie efectivă pe străzi va depăşi 21 de zile, municipalitatea va scoate alţi bani din buzunar.

Contractul de deszăpezire face parte dintr-un acord-cadru încheiat cu firma Delta ACM pe patru ani, contract în valoare de 32 milioane lei. De altfel, în ultimii ani, Delta a devenit o abonată a banilor publici, câştigând unele dintre cele mai importante contracte puse la bătaie de Primăria Craiova. Între acestea se numără modernizarea Parcului din Lunca Jiului, în valoare de 18 milioane lei, dar şi un megacontract încheiat pe patru ani pentru întreţinerea străzilor din Bănie, în valoare de 44 milioane euro.

No title
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite