Craiova: Angajaţii CFR Craiova au prejudiciat instituţia cu mâna lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte angajaţi din cadrul Secţiei Regională de Poliţie Transporturi Craiova, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu în formă calificată, evaziune fiscală, neglijenţă în serviciu şi complicitate la delapidare.

În cursul anilor 2007-2008, Gheorghe M., în complicitate cu Valentina G., au efectuat aprovizionări de materiale de la mai multe societăţi comerciale fără ca marfa să fie adusă în unitate, recepţionată sau dată în consum. Au prejudiciat instituţia cu suma de 1.564.803 lei. Au obţinut şi TVA dedus ilegal în valoare de 287.517 lei. Oamenii legaii au mai stabilit că, Marian S.şi Alin N. au încălcat şi ei sarcinile de serviciu. Au semnat ordinele de plată cu ajutorul cărora Gheorghe M. a achitat facturi pentru materialele pe care şi le însuşise. În urma anchetei poliţiştii au mai scos la iveală că, un alt angajat al CFR Craiova, Gabriel A., nu a verificat evidenţele contabile (jurnale TVA, balanţe, situaţii centralizatoare) în care Valentina G., fără a-i aduce la cunoştinţă, a înregistrat documente contabile fictive, documente ce se refereau la aprovizionări de materiale, obiecte de inventar.

Şi-a reparat maşina pe banii instituţiei

Dumitru M., a  beneficiat de reparaţia autoturismului proprietate personală, în valoare de 4.406 lei, sumă de bani ce a fost achitată din contul unităţii prejudiciate de către Gheorghe M. De asemenea, Dumitru R. şi-a încălcat îndatoririle de serviciu din culpă prin acceptarea a două facturi emise de o societate comercială şi trimiterea acestora la sucursala unităţii, prin semnătura sa certificând recepţionarea mărfii deşi, în realitate, aceasta nu a fost adusă în unitate.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite