Craiova: Angajările de la Ford au făcut scurtcircuit. Compania a angajat doar 25 din cei 100 de electricieni pe care i-a admis la teste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venirea Ford la Craiova nu numai că nu a adus schimbări pozitive în viaţa oltenilor, ci, susţin unele voci, chiar i-a adus pe unii dintre aceştia în pragul disperării. 

E vorba despre câteva zeci de oameni care au participat timp de mai bine de două luni la testele organizate de Ford şi firmele de recrutare angajate de companie, pentru ocuparea a 100 de locuri de electricieni. „Mi-au spus că am trecut de toate testele şi că voi fi chemat să semnez contractul, dar au trecut două luni şi nu s-a mai întâmplat nimic. Evident, am început să îmi fac griji şi am întrebat în stânga şi în dreapta. Am fost şi la firmele de recrutare...nu ştiau cum să mă evite. Până la urmă mi-au spus că nu e vina lor şi că Ford se mai gândeşte în privinţa angajării noastre”, a povestit, în redacţia AdS, unul dintre cei păţiţi.

Ford nu comentează...din nou

Cazul bărbatului e unul fericit pentru că au existat şi candidaţi care, fiind asiguraţi că vor fi angajaţi, au renunţat la slujbele pe care le aveau pentru a putea veni cât mai repede la Ford. „De unde să ştiu eu că nu ne mai angajează?! Am crezut că e firmă serioasă, că doar e Ford, am lăsat postul pe care îl aveam ca să vin aici, banii nu sunt cine ştie ce, dar m-am bucurat că o să lucrez pentru Ford, în condiţii foarte bune. Iar ei îmi spun că sunt pe lista lor de aşteptare. Dar poate să dureze şi două , şi nouă luni...”,a spus un alt candidat, care a precizat că în prezent nu mai are nicio sursă de venit pentru că, având în vedere că şi-a dat demisia, nu are dreptul la şomaj.

Surse neoficiale din cadrul uzinei din Bănie au confirmat pentru AdS faptul că doar 25 din cele 100 de posturi de electricieni au fost ocupate până acum, deşi au trecut mai bine de patru luni de la publicarea anunţului de angajare. Cei 25 au fost angajaţi în cadrul uzinei în cursul lunii februarie. Nu se ştie, până acum, de ce Ford a decis să îi pună în stand-by pe candidaţii pe care îi anunţase deja că vor fi angajaţi. Reprezentanţii companiei americane au precizat că nu vor să comenteze aspecte privind politica de resurse umane a companiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite