Craiova: Anchetă epidemiologică acasă la tânărul tratat de TBC, care a murit în urmă cu o lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia tânărului tratat de TBC, care a decedat, a primit în această săptămână o înştiinţare prin care a fost chemată la dispensar, pentru ancheta epidemiologică. 

Sora lui Sorin Ovidiu Frăţilă, tânărul tratat de TBC care a decedat, ne-a spus că medicul de familie a chemat-o la dispensar. "Şi pe părinţii mei i-a chemat. Ne-a dat o hârtie prin care eram anunţaţi să ne ducem la dispensar la Băileşti, pentru că se face anchetă epidemiologică. O să ne ducem luni sau marţi, nu avem cum până atunci. Până acum nu ne-a chemat nimeni la nicio anchetă", ne-a spus Cristina Ţucă, sora tânărului.

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Craiova ne-au spus că aceste anchete epidemiologice se declanşează în prima săptămână de la punerea diagnosticului de TBC. Potrivit specialiştilor, ancheta epidemiologică este o acţiune prin care, pornind de la un caz de tuberculoză nou descoperit, se urmăreşte identificarea tuturor persoanelor care au fost în contact cu bolnavul. Prin acest act se urmăreşte combaterea tuberculozei.

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite