Craiova: Anca Gabriela Mic promovează proiectele colegilor studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul lunii februarie şi-a asumat rolul de purtător de cuvânt al organizaţiei AIESEC Craiova, după o competiţie care a impus-o în faţa contracandidatelor.

Spune cu bucurie şi o uşoară urmă de mândrie că face parte dintr-o echipă comparabilă oricând cu una care funcţionează într-o companie de succes. De altfel, este convinsă că toate lucrurile pe care le va învăţa şi experimenta în timpul mandatului de purtător de cuvânt îi vor fi de un real folos pentru a accesa posturi care necesită bună pregătire. A intrat în toamnă în AIESEC Craiova şi crede că şansa de a fi selectată în urma concursului, la care a avut trei contracandidate, i-a fost dată de maniera în care s-a prezentat. Avea deja ceva experienţă, câştigată în perioada în care prezenta în mass-media evenimentele organizate de o asociaţie care funcţionează în cadrul Facultăţii de Litere. Şi-a făcut astfel şi exerciţiul dialogului în spaţiul public.
AIESEC i-a făcut cu ochiul şi în anul I, dar ştia că va pleca în străinătate pentru câteva luni şi doar îi va încurca. De curând a candidat şi pentru poziţia de trainer în echipa locală, dar la fel, a ales să amâne consumarea acestui capitol, fiind ocupată cu licenţa. „Mă dezvolt pe mine prin voluntariat, dar îi ajut şi pe ceilalţi. Nu-mi place când fiecare îşi urmăreşte doar propriul interes“, îşi justifică Anca opţiunea de a face muncă benevolă.


Prima bursă, primul an pe cont propriu


La capitolul experienţe de neuitat are trecută perioada 2009 - 2010, când a beneficiat de o bursă Erasmus şi a studiat în Franţa, la Universitatea Charles de Gaulle (Lille III).  „Nu a fost un an uşor, a trebuit să mă descurc singură. Am avut ocazia să cunosc o altă mentalitate. Era prima mea ieşire din ţară, prima călătorie cu avionul. A trebuit să îmi gestionez la sânge banii, să gătesc. Atunci am învăţat să apreciez lucrurile de aici, felul românilor. Am dus dorul familiei şi prietenilor“, povesteşte studenta.
A apreciat acolo faptul că exista o bibliotecă enormă, internet peste tot în campus şi că se punea accent pe studiul individual, că teoria se afla în echilibru cu practica. Perioada franceză a responsabilizat-o şi susţine că nu îi mai este deloc greu să îşi asume răspunderi.
După licenţă, vizează un master pe traducere juridică, la Litere. În anul II se gândeşte să acceseze din nou o bursă în străinătate. „Nu ştiu dacă aş rămâne să muncesc în altă ţară. Am fost plecată şi pot spune oricui crede că acolo fug câinii cu covrigi în coadă că se înşeală. Oricum nu mi se pare corect ca oameni care au învăţat carte aici să fie nevoiţi să îşi câştige existenţa culegând căpşuni la alţii“, completează Anca Mic.


Născută

16 decembrie 1989, Craiova.
Studii

Studentă în anul III la Facultatea de Litere, Secţia Traducere şi Interpretare, Universitatea din Craiova.
Hobby-uri
Muzica, lectura, limbile străine.
Ce-i place
Sinceritatea, francheţea. Adoră provocările, pentru că o stimulează să meargă mai departe, să evolueze. Îi place să fie înconjurată de oameni pozitivi, care au doar gânduri bune.
Ce nu-i place

Minciuna, oamenii ipocriţi. Apariţia conflictelor din cauza intrigilor, a neputinţei sau îndărătniciei unor persoane de a fi sincere, de a-şi spune deschis nemulţumirile. Nu-i place singurătatea.
Cum se construieşte un bun PR?
În cazul nostru, prin cunoaşterea organizaţiei, a persoanelor cărora te adresezi prin proiectele derulate, cu multă răbdare, ca să treci bine de obstacole. Este nevoie şi de puţină personalitate, de seriozitate, optimism, dar şi de dorinţa de a lăsa o amprentă prin ceea ce faci.
Eşti mulţumită de felul în care este construită imaginea Universităţii din Craiova?
Se întâmplă multe lucruri în universitate care merită promovate, nu doar prin viu grai între studenţi sau între ei şi profesori. Am observat totuşi o îmbunătăţire a felului în care este prezentată imaginea instuţiei faţă de anii trecuţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite